Annoncørbetalt indhold
Indhold leveret af Hasseris Gymnasium
International studentereksamen er populær som aldrig før
Indhold leveret af Hasseris Gymnasium

Flere og flere danske unge vælger den internationalt anerkendte gymnasiale uddannelse IB, som udbydes på Hasseris Gymnasium. Det skyldes især udsigten til gode karrieremuligheder i både ind- og udland samt et stærkt internationalt fællesskab.

Mange muligheder på fremtidens arbejdsmarked, et højt fagligt niveau og spændende kulturmøder er blot nogle af grundene til, at den engelsksprogede og internationale studentereksamen International Baccalaureate – bedre kendt som IB – har oplevet stigende popularitet blandt de unge i løbet af de seneste år. Det mærker man ikke mindst på Hasseris Gymnasium, der som det eneste gymnasium i Nordjylland udbyder uddannelsen. Her lærer eleverne ifølge Karin Mølgaard Skals, som er leder af IB-afdelingen på Hasseris Gymnasium, at tænke både kritisk og selvstændigt fra start:

- Som IB-student lærer man at anskue problemstillinger og løsninger på en nuanceret måde. Herudover bliver de også hurtigt vant til både at modtage undervisning og læse faglitteratur på engelsk, hvilket gør, at IB-studenter er rigtig godt rustet til at tage en videregående uddannelse. Derudover møder eleverne andre unge fra forskellige kulturer, som har en anderledes baggrund end dem selv, hvilket er med til at pirre deres nysgerrighed, udvide deres horisont og udvikle dem som mennesker, forklarer hun.

Ligesom STX er IB en alment dannende gymnasial uddannelse, som giver en bred og alsidig forståelse af forskellige fag. Alle elever skal derfor have fag fra flere fagområder som fx dansk, matematik, engelsk og naturvidenskabelige fag. Dertil kommer valgfag som psykologi, økonomi eller billedkunst. Med de rette fagkombinationer og karakterer giver IB adgang til et hav af forskellige uddannelser lige fra økonomistudiet på Oxford University til fysioterapeutuddannelsen på UCN i Aalborg.

- Jeg taler ofte med forældre, som spørger, om IB nu også giver de samme muligheder som en klassisk studentereksamen. Svaret er kort og godt ”ja”, det gør den – og endda med en international dimension. De danske videregående uddannelsesinstitutioner anerkender IB på lige fod med STX, HHX eller HTX, så alle muligheder står åbne. Til gengæld ved uddannelsesstederne på den anden side af kloden også, hvad en IB er for en uddannelse, siger Karin Mølgaard Skals.

IB og STX adskiller sig dermed også på nogle punkter. Den internationale uddannelse er fastsat og ens for alle IB-elever i hele verden, som har det samme pensum og går til de samme eksaminer i den samme periode. Dertil kommer, at al undervisning – undtagen danskfaget – foregår på engelsk. Trods den store diversitet med mange internationale unge fra både Danmark og udlandet har omkring 60 procent af IB-eleverne dansk statsborgerskab, hvoraf flere har dobbelt statsborgerskab. De resterende 40 procent kommer fra lande over hele verden, og i klassen kan der derfor være en blanding af accenter, kulturer og historier fra forskellige lande som USA, Tanzania, Letland og Indien.

Indhold leveret af Hasseris Gymnasium

En åben fremtid med mange muligheder

Med en IB står alle døre således åbne i forhold til uddannelse og karriere i både ind- og udland. Netop udsigten til en fri og mulighedsrig fremtid vægtede højt for Jane Mejlsted Mørch, som er mor til Caroline, der er IB-student fra Hasseris Gymnasium. Efter de sammen havde undersøgt markedet faldt Carolines valg på IB, hvilket hendes mor bakkede fuldt op om:

- Det var vigtigt for mig, at Caroline ikke blev begrænset, men fremadrettet frit kunne vælge både uddannelse og karrierevej. Med en IB i rygsækken er hun klædt godt på til fremtiden, og hun kan nu læse videre overalt i verden og blive alt lige fra karrierekvinde i det private erhvervsliv til sygeplejerske, læge, advokat eller gymnasielærer, siger hun og fortsætter:

- Under hele gymnasietiden har Caroline desuden kunnet bo hjemme og være lige i nærheden samtidig med, at hun har fået en international oplevelse for livet. Det hele har derfor været meget trygt, og jeg er utrolig stolt over, at Caroline har fået sin flotte studenterhue med flagbånd.

Indhold leveret af Hasseris Gymnasium

International uddannelse på et dansk gymnasium

På IB er eleverne ikke kun en del af en international uddannelse – de er også en del af et klassisk, alment dansk gymnasium. På Hasseris Gymnasium er IB-eleverne derfor med til sociale arrangementer, fredagscaféer og fester, og derudover har de mulighed for at deltage i gymnasiets frivillige aktiviteter som fx sport og musical. Der er desuden lokale samarbejder med fx Aalborg Universitet. Dette er med til at give en unik kombination af et internationalt funderet uddannelsesmiljø med et dansk præg.

- Jeg har været virkelig glad for at være på IB, hvor jeg har fået venner på tværs af kulturer og uddannelser. Der har både været plads til et højt fagligt niveau og et godt socialt fællesskab med masser af hygge og fester. På uddannelsen har jeg desuden lært at tænke åbent og sætte mig ind i andre perspektiver, hvilket gør, at jeg er vokset både fagligt og personligt. Jeg føler mig derfor godt klædt på til fremtiden, forklarer Caroline.

Caroline studerer i dag medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet.

Du kan læse mere om IB på Hasseris Gymnasium her www.hasseris-gym.dk/ib

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail