Kim og Kenneth på Byg og Brands kontor i hjertet af Thisted.
Annoncørbetalt indhold

Tegnestue opdagede et hul i markedet og fik stor succes - nu har de opdaget endnu ét

På bare to år er tegnestuen Byg & Brand vokset til at være Thys største tegnestue. Det hele startede, da en bygningskonstruktør og en brandrådgiver opdagede et hul i markedet. Siden er det gået stærkt – og i dag har de intentioner om at indtage endnu et gabende hul.

29. maj 2023 kl. 05:01

Bygningskonstruktør Kim Bislev og brandrådgiver Kenneth Stærkjær fik i 2021 idéen om at slå deres kompetencer sammen. De startede tegnestuen Byg og Brand, hvor kunderne kan få al rådgivning ét sted – lige fra idéudviklingen og de kreative processer til byggestyring og brandrådgivning. Byg og Brand blev således den første tegnestue i Thy, som kunne tilbyde brandrådgivning i Brandklasse 2.

De udvidede hurtigt pakkeløsningen med endnu flere kvalifikationer og fik en byggesagsbehandler med på holdet:

- Jeg ved jo en masse om myndighedsbehandling, kender alle lovtekster og hele det politiske organ bag byggesagsafdelingen, og kan derfor tilbyde vores kunder hjælp med den del, fortæller Michael Mariager Klit fra Byg & Brand.

Tegnestuen kan derfor tilbyde en pakkeløsning, som ikke findes mange andre steder. I dag kan Byg og Brand kalde sig for Thys største tegnestue, hvis man måler på deres 7 ansatte og brede ekspertise. Kim styrer tegnestuen med arkitekter og bygningskonstruktører, imens Kenneth er certificeret brandrådgiver. Michael er ekspert i myndighedsbehandling, og så er han også netop blevet uddannet certificeret brandrådgiver og certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri.

- Vi har oplevet stor interesse for vores brandtekniske rådgivning. Vi får ros for at være fleksible at arbejde sammen med, og det er ellers ikke et ry brandrådgivere normalvis har. Så der er rift om os, fortæller Michael.

Familiehus i Thisted, som Byg og Brand har tegnet, lavet 3D-visualiseringer og udbudsmateriale til.

In-house brandrådgivning

Ved alle byggeprojekter over 600 kvm samt kompliceret byggeri og byggeri i flere etager er der i dag krav om, at der skal bruges certificerede brandrådgivere. De skal sikre, at byggeriet bliver projekteret og designet så bygningsreglementets krav til brandforhold bliver overholdt. Man kan derfor næsten ikke undgå at skulle have fat i en brandrådgiver, når man skal bygge nyt. Udfordringen er bare, at der ikke er ret mange certificerede rådgivere på landsplan.

- Der er i dag 350 brandklasse 2 rådgivere fordelt på landets 98 kommuner. Så når der alene i Thisted er et par tusind byggesager om året, så kan de godt få rigtig travlt og køen kan blive lang. Derfor ser vi en stor fordel i at lave brandrådgivning in-house, fortæller Michael.

Før i tiden herskede der en tendens til at brandsikring blev nedprioriteret i byggeprocessen og at bygherrer oplevede stor forskel i krav til byggeri i forskellige dele af landet. Derfor er det i dag et krav at bruge en certificeret brandrådgiver.

- Noget af det, jeg virkelig synes vi lykkes med i vores forretning, er at overbevise kunderne om, at brandsikring ganske enkelt ikke må negligeres. Det er så vigtigt, slår Michael fast.

I dag består Byg og Brand af et stærkt hold på 8 ansatte med forskellige specialer.

Rødglødende telefoner

Succesen med at samle alt byggerådgivning under ét tag, har nu givet Byg & Brand endnu en god idé.

- Vi har bemærket endnu et hul i markedet, som vi gerne vil dække. Her fra 1. januar blev det nemlig lovpligtigt at lave en livscyklusanalyse for nyt byggeri. Derfor har jeg taget uddannelsen som certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri, fortæller Michael.

En livscyklus analyse, som også kaldes en LCA-beregning, er en metode til at beregne miljøpåvirkninger i byggeri. Det omfatter blandt andet en vurdering af materialer, bygningsdele og hele byggeprocessen, og skal sikre at byggeriet overholder nye klimakrav med det formål, at nedsætte CO2-udledningen.

- Vi er glade for nu også at kunne vejlede vores kunder omkring LCA. Det er fast krav, så det giver rigtig god mening i forlængelse af vores øvrige ydelser. Vi kan det hele! Det gælder dog først for byggeri, der er søgt efter 1. januar i år, så markedet er ikke eksploderet endnu, for folk har nok ikke helt fundet ud af, at kravet findes, forklarer Michael.

- Men når de først opdager, at det her er et krav, så håber vi, at vores telefoner er rødglødende resten af året. Det bliver super spændende, fortsætter han.

Byg og Brand tilbyder tegnestuens ydelser i hele Nord- og Midtjylland og kan ydermere levere deres brandrådgivning og LCA til hele Danmark.

For at være sikker på at kunne følge med, har Byg & Brand netop ansat en arkitekt fra 1. marts, der har speciale i bæredygtig arkitektur. De er derfor mere end klar på at fortsætte iværksættereventyret og de seneste to års vilde vækst i tegnestuen i Thy.

Læs meget mere om Byg & Brand her.

Byg og Brand er med hele vejen fra idéudvikling til byggestyring.
Annonceret indhold

Nyeste