Annonce

Arbejdsmiljøkoordinator – en vigtig rolle på byggepladsen

En arbejdsmiljøkoordinator har en vigtig rolle på byggepladsen og er ansvarlig for at sikre, at der er styr på det fysiske og psykiske arbejdsmiljø på byggepladsen.

Virksomhedsprofil 22. august 2022

Arbejdsmiljøkoordinatoren skal sikre, at alle medarbejdere på byggepladsen føler sig trygge og har det godt, samtidig med at de udfører deres arbejde på en sikker og effektiv måde. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal desuden sikre, at der er styr på de forskellige arbejdsopgaver på byggepladsen, så alle medarbejderne ved, hvad de skal gøre, og hvordan de skal gøre det på en god og sikker måde.

Hvad er en det?

En arbejdsmiljøkoordinator er altså en person, der har til opgave at sikre et godt arbejdsmiljø på en virksomhed. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal blandt andet varetage koordineringen af sikkerheds- og sundhedsarbejdet i projekteringsfasen eller ude på byggepladser. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal i nogle tilfælde også sikre, at der bliver fulgt op på de forskellige arbejdsmiljøkrav. Dette kan eksempelvis være krav om brug af sikkerhedsudstyr eller krav til rengøring på en byggeplads. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal også sikre, at der bliver fulgt op på eventuelle problemer med dette. Det er desuden lovpligtigt at ansætte en arbejdsmiljøkoordinator, hvis en eller flere arbejdsgivere beskæftiger flere end ti personer på en byggeplads.

Hvordan bliver man arbejdsmiljøkoordinator?

For at blive arbejdsmiljøkoordinator skal man først og fremmest have en del erfaring indenfor eksempelvis byggebranchen. Det er ofte en medarbejder på pladsen, der uddanner sig til arbejdsmiljøkoordinator. Dernæst skal man tage en lovpligtig uddannelse, så man er sikker på at have den nødvendige viden, der skal til for at besidde stillingen. På koordinatoruddannelsen er det ofte arkitekter, rådgivere, entrepriseledere, byggeledere, projektledere og andre ledere på byggepladser, der på bygherres vegne skal varetage koordineringen af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på byggepladsen.

Det kan være en stor udfordring at være arbejdsmiljøkoordinator, og det kræver derfor både engagement og ansvarlighed. Man skal nemlig være opmærksom på sikkerheden på byggepladsen og sørge for, at alt arbejde bliver udført efter gældende regler. Derudover skal man have gode kommunikationsevner, da man ofte skal koordinere mellem forskellige parter.

Hvorfor er det vigtigt?

En arbejdsmiljøkoordinator er med til at sikre, at der bliver taget hånd om de forskellige aspekter af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøkoordinatoren har typisk en bred viden om det arbejde, der udføres, og det kan derfor være med til at sikre, at der bliver taget hånd om alle de forskellige aspekter af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøkoordinatoren er desuden med til at sikre, at der bliver taget hånd om eventuelle sundhedsmæssige problemer på byggepladsen.

Joblife

, 0

Website:
https://www.joblife.dk/
Annonceret indhold

Nyeste