Annonce

Bliv klar til krypto: Undgå svindel med disse tips

Kryptovaluta kan være en af de mere usikre investeringsmetoder - både når det kommer til dens flygtige tendenser, men bestemt også når det handler om svindel. Kryptovaluta foregår udelukkende online, hvilket kan gøre krypto til et mål for internetkriminelle. Derfor kan det være fordelagtigt for dig at undersøge, hvordan du på den bedste måde kan undgå svindel.

Virksomhedsprofil 16. august 2022

Der er generelt nogle typiske faresignaler, som man kan forsøge at være opmærksom på, når man skal undgå svindel ved kryptoinvesteringer. Læs med nedenfor og bliv klogere!

Kryptoens white paper

En kryptovaluta har altid det, som er kaldet et white paper. Det er et dokument, som beskriver kryptovalutaens projekt og kan derfor sammenlignes med en forretningsplan for en virksomhed.

Hvis du har planer om at investere i en bestemt kryptovaluta, bør ud derfor altid tjekke kryptoens white paper. Derefter bør du vurdere, om du synes at pågældende white paper er udført tilstrækkeligt til, at kryptoen er ægte og ikke falsk. Det er sket før, at en krypto ikke har været ægte, hvilket betyder at de investeringer som bliver lavet, ryger lige ned i lommeforet på den internetkriminelle, som står bag.

EU licens eller ej

En anden ting, som du bør tjekke, når du vil handle kryptovalutaer, er deres licens. Har pågældende kryptovaluta EU licens eller ej? Der findes heldigvis mange gode platforme, som kræver at de forhandlede kryptovalutaer besidder EU licens. Denne EU licens bliver også hele tiden reguleret, så den er optimeret og deraf på bedste vis beskytter krypto handlerne. Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om kryptovalutaernes licenser, kan du ligeledes nemt få rådgivning igennem disse platforme.

Anbefalinger

Hvis du oplever, at du får en masse anbefalinger, eller såkaldte “krypto rådgivere” pludselig ringer dig op i tide og utide og forsøger at sælge dig kryptovaluta, bør du genvurdere pågældende krypto. Ligeledes kan du opleve, at nogle kryptovalutaer bliver promoveret, men det er bestemt ikke ensbetydende med, at det er en god investering.

Du må derfor være kritisk og lave din egen personlige research i stedet for blot at hoppe med på en populær vogn.

De sociale medier

Hvis en kryptovaluta ikke er promoveret online på de sociale medier, er det normalvis et meget rødt flag. Det er samme princip, som en falsk personlig profil på de sociale medier. Hvis den er falsk, er der sjældent gjort særlig meget ud af den. Derimod, hvis det er en ægte kryptovaluta, vil du opleve, at der er gjort meget mere ud af dens SoMe præsentation.

At lave investeringer kan gøres på mange måder - ved at investere i aktier, boligkøb eller noget helt andet. Generelt skal man selvfølgelig altid lave sin research ordentligt og undersøge markedet, før man investerer. Dog er det altid en god idé at være ekstra forberedt med denne slags flygtige investeringer - selvom kryptoinvesteringer også hurtigt kan give et meget stort afkast.

Saxo Bank A/S

, 0

Website:
https://www.home.saxo/da-dk/
Annonceret indhold

Nyeste