Velfærdsteknologi
Annonce

Der opleves et stigende fokus på velfærdsteknologi

Inden for teknologi findes der mange underkategorier. Der findes bl.a. velfærdsteknologi – også kendt som omsorgsteknologi og selvstændighedsteknologi.

Virksomhedsprofil 08. november 2022

Der er sket rigtig meget inden for udviklingen af velfærdsteknologi de seneste år. Flere og flere producenter melder sig på banen, og de velfærdsteknologiske hjælpemidler bliver bedre og bedre til glæde for både brugerne og plejepersonalet.

Der findes mange former for velfærdsteknologi. Der findes bl.a. demenskatte til demente, spiserobotter til personer med tremor og musikpuder til personer med ADHD m.v. I dette blogindlæg sætter vi fokus på, hvorfor det er så positivt, at velfærdsteknologi vinder frem.

Hvad er velfærdsteknologi? Og hvem er de velfærdsteknologiske hjælpemidler tiltænkt?

Velfærdsteknologi er teknologi, der har til formål at øge velfærden for visse grupper af mennesker. Der er forskel på velfærdsteknologiske hjælpemidler, men de fleste er udviklet til ældre, personer med funktionsnedsættelser og kronisk syge. Med disse hjælpemidler vil brugerne kunne klare sig selv i et langt større omfang end tidligere. Dette er der nogle konkrete fordele ved, som du vil blive introduceret for senere.

De vigtigste fordele ved velfærdsteknologi

Der er både fordele og ulemper ved at bruge teknologi til pleje og til at klare forskellige gøremål. I dette blogindlæg kigger vi på fordelene, og dem er der heldigvis mange af. Blandt de vigtigste fordele kan der nævnes, at brugerne i højere grad kan klare sig selv, mens plejepersonale og omsorgspersoner bliver aflastet. Velfærdsteknologi kommer med andre ord mange til gode.

Brugerne bliver mere selvhjulpne – med bedre livskvalitet til følge

Det kan være både frustrerende og tære rigtig meget på selvtilliden ikke at kunne klare almindelige gøremål. Det er desværre virkeligheden for mange ældre, kronisk syge og personer med funktionsnedsættelser. Alt fra at spise til at gå i bad og vaske vinduer kan være en stor opgave for disse personer. Det findes der dog heldigvis råd for – velfærdsteknologi og de mange hjælpemidler inden for dette univers kan gøre brugerne mere selvhjulpne.

Når brugerne er i stand til at kunne klare dagligdagens gøremål uden hjælp udefra, så vil det smitte positivt af på brugerens selvtillid og livskvalitet.

Behovet for plejepersonale reduceres – med ressourcebesparelser til følge

Der er mangel på varme hænder, og det betyder, at det eksisterende plejepersonale skal løbe ekstra stærkt for at nå det hele. Velfærdsteknologi kan heldigvis være med til at reducere arbejdsbelastningen, da brugernes øgede selvstændighed betyder, at plejebehovet ikke er lige så stort som tidligere. Dette kan ikke kun være med til at aflaste plejepersonalet, men også de pårørende. Dermed ikke sagt, at velfærdsteknologi 100 % kan erstatte menneskelig pleje og omsorg – det kan det naturligvis ikke.

,

Annonceret indhold

Nyeste