Tag del i det nordjyske filmlandskab
Annonce

Det nordjyske filmlandskab

Måske du ikke ved det, men Nordjylland er faktisk en velkendt lokation i dansk film. Det er ikke hver dag, der bliver optaget film i Vendsyssel, men når det sker, er det værd at lægge mærke til. Her får du et lille overblik over, hvilke kendte danske film der er optaget i det nordjyske og hvorhenne. Måske kan det give dig inspiration, hvis du selv går og drømmer om den nye, nordjyske video- og filmvideoproduktion.

Virksomhedsprofil 13. februar 2023

Vendsyssel og Hollywood. Det lyder som to verdener, der ikke umiddelbart kan forenes. Men faktisk har Nordjylland i både nyere og ældre film været en central del af plottet i kendte danske film. Her giver vi dig et lille overblik over de mest populære af dem, samt inspiration til hvor du kan få produceret din video eller film i Nordjylland.

Nordjylland på det store lærred

Der findes flere kendte og populære danske film, der er filmet i det nordjyske. Den mest oplagte er selvfølgelig Olsen-Banden i Jylland (1971), som blandt andet er optaget i Hanstholm, hvor de besøger en af de gamle tyske bunkere. Landskabet omkring Vesterhavet fås ikke bedre end her, og det inviterer til nogle fantastisk panoramabilleder.

I en nyere dansk film som Kollision (2019) foregår plottet ikke i Nordjylland til gengæld er scenere på olieboreplatformen optaget i Frederikshavn. Det har altså givet nogle helt unikke muligheder at optage her.

En mindre film som En loppe kan også gø (1996), der blandt andet forenede Erik Clausen og Niels Hausgård er optaget i Løgstør og Aalborg. Her er Nordjylland en helt central del af filmens handling, faktisk så meget at hvis den var blevet lavet i København, ville det være blevet en helt anden film.

Gør det nordjyske til en del af din film

Hvis du netop drømmer om selv at lave film i det nordjyske og blive en del af filmbranchen, så er videoproduktion Hjørring måske for dig. Produktion af video & film i Hjørring tager udgangspunkt i hele Nordjylland, og mange landsdækkende virksomheder har allerede benyttet sig af film- og videoproduktionen her, fordi Nordjylland har nogle fantastisk lokationer både til spillefilm, reklamefilm og selvfølgelig sociale medier.

Nordjylland har masser af spændende lokationer med hav, sand, bakker og skov. Med et lokalt filmbureau i hånden kan du altså få det helt optimale ud af det lokale, så din egen filmproduktion sidder lige i skabet fra starten. Video og film er et fantastisk medie, der når ud til mange mennesker på en gang, uanset om det er seere, borgere eller kunder, det drejer sig om.

,

Annonceret indhold

Nyeste