Arbejdsskade
Annonce

Kan jeg få erstatning for min arbejdsskade?

Har du været udsat for en ulykke og er kommet til skade på dit arbejde? Eller har du fået en sygdom, som kan sættes i forbindelse med dit arbejde? Så kan du muligvis få erstatning. Det kan dog være svært at finde hoved og hale i, hvornår man kan få erstatning for en skade, og hvornår man ikke kan. Derfor vil vi her forsøge at gøre dig lidt klogere.

Virksomhedsprofil 30. september 2022

Hvad er en arbejdsskade?

Først og fremmest er det vigtigt at få helt styr på, hvad en arbejdsskade egentlig er. En arbejdsskade er en skade, som er sket i forbindelse med dit arbejde. Det kan fx være en ulykke eller en sygdom, som du har fået på grund af dit arbejde.

Hvornår er der tale om en arbejdsskade?

Der er nogle krav, som en ulykke skal leve op til, før den kan kategoriseres som værende en arbejdsskade. Ulykken, som har forsaget skaden, skal være sket på grund af dit arbejde, og du skal have fået en fysisk eller psykisk skade, som har medført enten varige eller forbigående gener. Endelig skal generne, som du har fået, skyldes den ulykke, du har været udsat for.

Hvis der derimod er tale om en sygdom, som du har fået grundet dit arbejde, skal du kunne dokumentere, at sygdommen skyldes dit arbejde, før den kan kategoriseres som en arbejdsskade.

Hvad kan man få erstatning for?

Har du været udsat for en ulykke, som er blevet anerkendt som en arbejdsskade, er der en række forskellige erstatningsposter, som du kan få erstatning for. Dem vil vi her gennemgå.

Erstatning for svie og smerte

Du kan få kompensation for svie og smerte, hvis der er en ansvarlig for de skader, du har fået.

Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste

Hvis der er en ansvarlig for din skade, kan du ligeledes få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, som dækker over det økonomiske tab, der er opstået på grund af din manglende evne til at arbejde, grundet skaden.

Erstatning for varige mén

Hvis du på grund af ulykken har fået varige mén, har du krav på godtgørelse herfor.

Erstatning for erhvervsevnetab

Hvis du har fået så alvorlige skader, at du ikke længere kan arbejde, på samme måde, som du gjorde før ulykken, kan du få erstatning for varigt erhvervsevnetab.

Få hjælp af en advokat

Det kan være svært at finde rundt i de mange erstatningsposter. Det kan derfor være en stor hjælp at tale med en erstatning advokat, som kan rådgive og vejlede dig.

,

Annonceret indhold

Nyeste