Misbrug
Annonce

Kom ud af dit misbrug med professionel hjælp

Spiser du dagligt et stort anal smertestillende eller angstdæmpende piller? Så er der en fare for at du er blevet afhængig.

Virksomhedsprofil 10. oktober 2022

Hvorfor bliver man afhængig af piller?

Der er flere grunde til at det er nemt at blive afhængig af receptpligtig medicin så som opioider eller benzodiazepiner. Der er nemlig her tale om særdeles afhængigheds skabende substanser – og der skal ikke meget til førend man er ”hooked”.

Først og fremmest oparbejder man lynhurtigt det der kaldes tolerans. Det betyder at du, såfremt du i en længere periode har indtaget for eksempel Tramadol eller Oxycontin mod smerter vil opleve at der skal flere og flere piller til for at opnå den ønskede effekt.

Dette skyldes at kroppen vænner sig til stoffet, og derpå begynder at kræve mere. Visse pillemisbrugere har været oppe på doser som ville kunne slå voksne mennesker ihjel flere gange, udelukkende fordi systemet blev ved med at kræve opioider.

Samtidig har de nævnte opioider, foruden den smertelindrende effekt, en muskel afslappende og let euforiserende virkning. Du bliver med andre ord fri for dine smerter, og på samme tid en lille smule ”høj”, når du indtager opioider.

For de fleste pillemisbrugeres vedkommende er smerterne for længst forduftet, og afhængigheden har taget over. Og så handler det faktisk ikke længere bare om at blive høj, men om at holde de frygtede opioid abstinenser fra døren.

Lad dig indlægge til afvænning hvis du er blevet pillenarkoman

De abstinenser du vil opleve hvis du dropper pillerne, kan bedst sammenlignes med hvad en heroin afhængig narkoman vil gennemgå hvis vedkommende tager en ”kold tyrker”, det vil sige dropper stoffet fra den ene dag til den anden.

Disse abstinenser er ikke alene endog særdeles ubehagelige. De kan også være direkte ødelæggende for dit system.

Afhængig af hash – hvad gør jeg?

Mange mennesker havner hver eneste år i et afhængigheds betinget misbrug af hash eller marijuana. Begge dele anvendes ofte som led i selvmedicinering, for eksempel imod lidelser så som ADHD, eller som smertelindrende middel.

Hash og pot har, i lighed med de oven for beskrevne typer receptpligtig medicin, en psykoaktiv effekt og er stærkt vanedannende stoffer. Således kan du faktisk gå hen og blive afhængig af hash på samme måde som du bliver afhængig af medicin.

Derfor er det vigtigt at du opsøger professionel misbrugsbehandling hos eksempelvis A Misbrugsbehandling. Hos A Misbrugsbehandling er du garanteret en empatisk behandling og et professionelt tilrettelagt behandlings forløb. Læs om de mange behandlingsmuligheder på på amisbrugsbehandling.dk

,

Annonceret indhold

Nyeste