Oplevelser fra Auschwitz
Annonce

Oplevelser fra Auschwitz

Auschwitz er et af de mest berømte steder i verden, der minder os om fortiden, og hvad der skete under den forfærdelige krig. Tager man som Aalborgenser til Auschwitz, kan man opleve to af historiens værste koncentrationslejre, Auschwitz-koncentrationslejren samt Birkenau-koncentrationslejren. To lejre, der kan give uforglemmelige oplevelser med egne øjne, og hvor man kan få et indblik i den tragiske del af historien. Det kan give nye perspektiver til fortiden og samtidig gøre det lettere at forstå begivenhederne fra anden verdenskrig. Ved at besøge Auschwitz får man desuden mulighed for at se museet, som viser genstande fra koncentrationslejrens beboere samt deres daglige liv. Derudover har man mulighed for at høre både overlevendes personlige beretninger og læse om den alvorlige situation, som alle mennesker i lejren var udsat for - hvilket kan give et helt andet billede af stedets virkelighed end det teoretiske billede, man får igennem skolen og bøger.

Virksomhedsprofil 05. april 2023

For mange kan det være en fordel at tage på en guidede tur og rundvisning til Auschwitz-koncentrationslejr og birkenau koncentrationslejr med andre mennesker og en guide. Dermed kan man få stor indsigt og viden omkring Auschwitz som sted, og hvilke grufulde historier der ligger bag lejren, således man får alt vigtig viden med derfra. Viden, som kommer igennem fortælling og ikke kun er på skrift, om hvor forfærdelig Auschwitz var som lejr med en masse dødsfald, og hvordan Birkenau blev anvendt som arbejdslejr, inden man blev sendt videre til Auschwitz.

Historien om Auschwitz: Fra bygning af koncentrationslejren til nutidens mindehøjtideligheder

Mange har hørt om Auschwitz og navnets forfærdelige begivenhed. Auschwitz var en koncentrationslejr, der blev bygget af Nazi-Tyskland i 1940'erne. Det var den største og mest berømte af alle de tyske koncentrationslejre og er nu blevet et symbol på Holocaust og anden verdenskrigs grusomheder. Lejren lå - hvor de sidste rester stadig ligger den dag i dag - i det sydlige Polen, og lejren blev oprettet som et sted for at spærre politiske fanger såvel som jøder inde fra hele Europa. I løbet af anden verdenskrig blev over 1 million mennesker dræbt i Auschwitz i både Auschwitz-lejren og Birkenau-lejren, hvoraf de fleste var jøder.

Efter krigen blev lejren bevaret som et museum for at mindes ofrene for Holocaust. I dag er Auschwitz et vigtigt historisk sted, der besøges årligt af hundredtusinder af turister fra hele verden. Der bliver hvert år holdt mindehøjtideligheder på lejrens grund til minde om ofrene for Holocaust og anden verdenskrigs grusomheder. Derudover har flere organisationer sat sig for at bevare Auschwitz som et levende monument over tragedien, så man kan huske de mange uskyldige ofre, der mistede livet under det nazistiske herredømme.

Udfordrende besøg: Vi besøger Auschwitz med respekt

Det er vigtigt at vise respekt, når man besøger Auschwitz, om end man er aalborgenser, københavner, aarhusianer eller noget fjerde. Dette kan gøres på flere måder. Først og fremmest skal man huske at tale stille og hvis muligt undgå at tale overhovedet, da dette kan virke forstyrrende på et sådant sted. Man bør også undgå at tage billeder af de personer, der arbejder eller besøger stedet - især uden deres tilladelse.

Endelig bør man altid følge anvisningerne fra guiderne og andre ansatte på stedet, da disse har den bedste viden om, hvordan man skal opføre sig korrekt. Nogle gange vil det endda være nyttigt at læse lidt om historien bag Auschwitz-koncentrationslejren og nazisternes mest berygtede koncentrationslejr, inden man tager afsted. Dermed har man en bedre forståelse af det, som skete der. På den måde kan man give den rette respekt til alle dem, som led under Holocaust, og til alle de mennesker, som mistede livet der.

For skræmmende? - Andre mulige rejsedestinationer

Måske bliver en tur til Auschwitz for skræmmende eller følelsesmæssig for uhyggeligt for dig. Det skal dog ikke ødelægge dine ferieplaner og mulige ønsker om at komme ud i verden og opleve en masse. Hvis du elsker at opleve verden - både historisk og kulturelt - så kan du også flyve direkte fra Aalborg til Island og opleve den storslåede natur, smukke gletsjere og flotte kilder. Er du mere til varme og flot natur, så flyv direkte til et ferieparadis i La Palma.

Du kan selvfølgelig også finde mange andre uforglemmelige seværdigheder i Polen, som byder på mange unikke og mindeværdige oplevelser, eksempelvis inde i hovedstaden, Warszawa.

,

Annonceret indhold

Nyeste