Permanent laser hårfjerning hjemme
Annonce

Permanent laser hårfjerning hjemme

Permanent hårfjerning med IPL (Intenst Pulserende Lys) er en populær metode til at slippe af med uønsket hårvækst. Med en IPL-laser til hjemmebrug kan du nu også selv udføre behandlingen i komforten af dit eget hjem.

Virksomhedsprofil 14. april 2023

Hvad er IPL?

IPL står for Intens Pulserende Lys og er en laserteknologi, der anvender et bredt spektrum af lyskilder fra en xenonplasmalampe med forskellige bølgelængder. Lyset fra IPL'en kan indstilles til at behandle forskellige farveforskelle i huden, såsom melanin i forbindelse med uønsket hårvækst. Når lyset rammer det mål, som vi gerne vil behandle og fjerne, omdannes lyset til varme, hvorved hårsækken destrueres. Behandlingen er præcis og effektiv til permanent hårfjerning.

Hvordan virker behandling med IPL (laser)?

Ved permanent laser hårfjerning hjemme med IPL-laseren, ledes lyset ned gennem hårsækken og afgiver sin energi til pigmentet i håret og hårroden. Lyset omdannes til varme, hvorved hårsækken destrueres. Det er kun muligt at fjerne mørke hår, da lyse hår ikke indeholder pigment.

Det betyder også, at jo lysere din hud er, jo større effekt vil du få af behandlingen. Har du en mørk hudtype, vil lyset påvirkes af pigmentet i huden, og ikke alt lyset vil ledes ned i hårsækken.

Før behandling med IPL (laser)

Før behandlingen med IPL-laseren, bør du overveje en konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske. Tre uger før din første behandling, må du ikke solbade eller anvende selvbruner. Hvis du har overholdt dette, samt opholdt dig i Danmark og har anvendt solfaktor, kan du behandles hele året. Hvis du er vant til at vokse eller epilere området, skal der gå to uger i ansigtet og fire uger på kroppen, før du kan påbegynde dit behandlingsforløb.

Selve behandlingen med IPL (laser)

Inden behandlingen med IPL-laseren, skal du barbere området, så der ingen hår er synlige. Dette sikrer, at lyset ledes 100% derned, hvor vi ønsker det, nemlig i hårsækken. Du bør ikke vokse, epilere eller plukke hårene i den periode, hvor du behandles, da IPL-laseren ellers ikke vil have noget at gå efter. Huden køles ned med en kold rulle, og herefter sættes laseren, som ligner mundstykket på en håndstøvsuger, mod det pågældende område og arbejder sig frem med små tryk.

Gør permanent hårfjerning med IPL-laser ondt?

Nogle mennesker kan opleve en let smerte eller en kortvarig varme i området, der behandles med IPL-laseren. Men behandlingen er normalt ikke uudholdelig, og de fleste mennesker kan klare det. Smerteniveauet kan variere afhængigt af cyklus og hudfølsomhed, så nogle mennesker kan være mere ømme end andre. Generelt anses behandlingen med IPL-laser for at være mindre smertefuld end voksning eller epilering.

Hvorfor vælge permanent hårfjerning til hjemmebrug med IPL (laser)?

Der er flere fordele ved at vælge permanent hårfjerning til hjemmebrug med IPL (laser) fremfor traditionelle metoder som fx barbering, voksning eller epilering. 

  • Først og fremmest slipper du for den daglige opgave med at skulle barbere dig, hvilket kan være tidskrævende og irriterende for huden. Desuden kan traditionelle metoder som fx voksning og epilering være smertefulde og medføre indgroede hår og hudirritationer.
  • En anden fordel ved IPL (laser) er, at det kan give en mere permanent løsning på uønsket hårvækst. Selvom det kan kræve flere behandlinger at opnå fuldstændig hårfrihed, vil de ødelagte hårsække ikke danne nyt hår, og derfor vil du opleve en langvarig effekt af behandlingen. Samtidig kan IPL (laser) være mere skånsomt for huden end traditionelle metoder, da det kun går i dybden på hårsækken og ikke påvirker det omkringliggende væv.
  • Endelig kan permanent hårfjerning med IPL (laser) være en god investering i det lange løb. Selvom behandlingerne kan være en større udgift på kort sigt, vil du spare både tid og penge på den lange bane ved at slippe for gentagne barberinger eller voksbehandlinger. 

Ønsker du ikke selv at stå for behandlingerne, kan du booke tid hos en professionel klinik: Permanent hårfjerning.

,

Annonceret indhold

Nyeste