Superliga
Annonce

Sådan er det gået AaB i Superligaen

Superligaen har lige nu vinterpause i sæsonen 22/23, og det giver anledning til at kigge tilbage på den første halve sæson for det aalborgensiske hold AaB. Det har ikke ligefrem været et let start på sæsonen, og den har været præget af konflikter og kaos.

Virksomhedsprofil 05. december 2022

AaB har ellers en fin historik i Superligaen, og de er sammen med BrøndBy IF de eneste, der har formået at være med i alle sæsoner af Superligaen i ligaens historie. AaB har også tidligere taget store titler og sejre med fra netop Superligaen, men i den seneste år har der ikke været meget at klappe af, hverken for fans, for spillerne eller for ledelsen.

Så hvordan ser det egentlig ud for det nordjyske storhold efter den første halve sæson i Superligaen? Hvad er de store overskrifter for klubben, og hvordan kan deres kommende tid komme til at se ud? Det vil denne artikel komme ind på, så du kan være klar til at følge AaB og Superliga, når vinterpausen er ovre i februar.

Hvor mange gange har AaB vundet Superligaen?

AaB har vundet Superligaen fire gange. Første gang AaB vandt Superligaen var i år 1995, og de vandt den igen i 1999. Syv år efter tog de endnu engang mesterskabet i 2008, og senest vandt de den i år 2014. Dermed er det også et hold som på alle måder en berettigelse i Superligaen, og de hungrer efter at kunne skabe nogle store resultater igen.

Dog har AaB ikke været et hold som har været helt oppe i toppen af Superligaens rangstige de seneste år, og derfor leder man efter nogle løsninger, der kan få dem helt op og blive et af de afgørende hold for Superligaen. Sæsonen 22/23 har endnu ikke vist AaB fra klubbens bedste side, og ændrer det sig ikke, kan de ende med at skulle spille om en historisk nedrykning fra Superligaen.

En kaotisk sæson i Superligaen for AaB

AaB's sæson har været kaotisk, og det er ikke fordi, at deres spillere ikke har prøvet at give den gas. Holdet ligger lige nu næstsidst i rækken på en 11. plads med 14 point. Kun Lyngby ligger under AaB. Det viser meget godt, at det ikke har været et hold på toppen, og det skyldes givetvis nogle af de problematikker der har været i ledelsen. For det er ikke bare spillerne, der har et ansvar for det, der sker på banen - det har også de omkringliggende omgivelser, herunder ledelsen.

Der kan dog godt komme noget godt ud af kaos, hvis man finder ud af, hvordan man skal håndtere det bedst muligt, så det kan blive vendt til sin fordel. AaB er dermed ikke et hold, der endnu skal udelukkes fra Superligaen - de skal blot levere nogle resultater på den anden side af vinterpausen.

Hvordan er stillingen i Superligaen indtil videre i sæsonen 22/23?

Sæsonen er langt fra færdigt, men som det ser ud lige nu, ligger AaB altså på en 11. plads - kun undergået af Lyngby. I toppen ligger FC Nordsjælland med 35 point, mens Viborg tager en foreløbig andenplads med 32 point.

Mens der altid har været en historisk fejde mellem de to store danske klubber FCK og Brøndby IF, må Brøndby IF dog se i øjenene, at de halter bagefter deres rivaler. FCK ligger nemlig lige nu på en tredjeplads med 27 point, mens Brøndby ligger én placering bedre end Aab - nemlig på en 10. plads med 21 point. Det er dog ikke mange point der adskiller holdene fra hinanden, og det er dermed alt for tidligt at spå om, hvad der vil komme til at se, og hvem der vil trække sig ud af sæsonen som sejrsherrer.

Dog vil det kræve noget af en mirakuløst stærk indsats fra AaB's side, hvis de skal op at lege med i toppen af Superligaen sæson 22/23.

Både træner og sportsdirektør er blevet fyret hos AaB

Mange fans, spillere og medarbejdere har flere gange været kristiske over for den ledelse, der indtil efteråret bestod af cheftræner Lars Friis og sportschef Inge André Olsen. Begge mænd har nu i dette efterår måttet forlade deres poster, hvor Erik Hamrén overtog posten som cheftræner mens Thomas Bælum agerer administrerende direktør. Dette skifte har dog ikke kastet nogle umiddelbare ændringer med sig, da holdet stadig har svært ved at vinde kampene.

Kritikken har været særligt stor af den nu forhenværende sportschef Inge André Olsen, som blandt andet har involveret tyrkiske agenter til at få solgt AaB-forsvarer i en meget kritisk tid. Det blev for agressivt og uden de rette økonomiske betingelser - og det er en del af den kritik, som i sidste ende resulterede i, at Inge André Olsen og AaB stoppede deres samarbejde. Og mens sportschef-jobbet lige nu ligger i midligtidige hænder hos Thomas Bælum, som i forvejen er en del af AaB ledelsen, er de altså på udkig efter den nye permanente sportschef, som muligvis kan få rettet op på klubbens interne strukturer.

Alt i alt må denne lidt kaotiske baggrund have en betydning for de resultater, der bliver leveret på banen, og det bliver spændende at se, hvordan det går holdet, når den endelige direktør udnævnes, og der forhåbentligt for AaB falder lidt ro på ledelsen.

Hvordan ser kampplanen ud for AaB i foråret '23 i Superligaen?

AaB er for første gang tilbage efter vinterpausen i en kamp mod AGF den 18. februar 2023 på hjemmebane. Tidligere i sæsonen mødte de hinanden på AGF's hjemmebane, hvor hjemmeholdet vandt over AaB med en sejr på 3-1. Herefter følger en række kampe mod blandt andre FCK, FC Midtjylland og OB, indtil den sidste oplyste kamp i øjeblikket ligger den 19. marts 2023 - en kamp mod Rander FC, som lige nu befinder sig midt i feltet med 24 point.

Det bliver helt bestemt et hårdt forår, der venter Aab, men der er endnu mulighed for at bevæge sig op af rangstien og undgå nedrykning.

De største fodboldprofiler hos AaB - kan de nå at vende det?

AaB er en af de største fodboldklubber i Danmark, og har mange profiler på deres hold. En spiller som Lucas Andersen har i mange år vist stort overskud på banen, og i selskab med spillere som Allan Sousa, Lars Kramer og Josip Posavec, har holdet et fint potentiale for at spille god fodbold og vinde flere kampe i fremtiden. Det vil dog kræve, at det kaos og de konflikter, som har præget sæsonen ind til videre, vil lægge sig, så der er fokus på selve spillet på banen. Det vil kræve en habil og solig indsats fra den nye cheftræner og hele staben bag holdet. Og det vil kræve, at det bliver muligt at få den samme stemning op at køre - både blandt fans, blandt spillere og bag kulissen i ledelsen.

Alt i alt er det svært at sige med sikkerhed om AaB kan vende det - men med de rette forudsætninger kan det sagtens lade sig gøre!

AaB har alt i alt haft en turbulent tid siden sommeren '22. Der har været meget konflikter, der har bygget dig op - og i efteråret tog klubben nogle af de konsekvenser, blandt andet med fyringen af den forhenværende cheftræner og holdets sportschef. Nu må holdet kigge fremad og se, hvor meget de kan nå at få ud af Superligaen sæson 22/23. Det bliver spændende at følge med i!

,

Annonceret indhold

Nyeste