Sparetips til hverdagen
Annonce

Sparetips til hverdagen

Har du følelsen af at pengene fosser ud af din konto for tiden? Prisen er steget på nærmest alt, og det kan være svært at følge med. Heldigvis er der mange små vaner, du kan ændre i hverdagen, som kan ende med at have betydning for dit samlede budget.

Virksomhedsprofil 24. februar 2023

Det handler meget om at tænke et skridt frem og være forberedt. Der er for eksempel penge at spare, hvis du vænner dig til at have ting med hjemmefra i stedet for at købe dem på farten.

Her er en række tips:

  • Lav kaffe hjemmefra og put den i dit eget to-go-kaffekrus, som du garanteret har til at stå bagerst i skabet.
  • Hav altid en vandflaske med i tasken og sørg for at fylde den op, inden du går ud ad døren. Det er dyrt at købe vand på tankstationer og i kiosker, især når det til sammenligning er nærmest gratis at have det med hjemmefra.
  • Tag snacks med hjemmefra, så du ikke skal købe i dyre domme på en tankstation eller en kiosk, når du trænger til noget ekstra energi. Det er smart at have snacks, som ikke bliver for gamle lige med det samme som fx nødder, riskiks og mørk chokolade. Det er især en fordel at være velforberedt i forhold til mad og snacks, hvis du har børn, da det ellers hurtigt kan løbe op at købe tingene på farten.
  • Lav en ugentlig madplan: En madplan giver ro og overskud i hverdagen, fordi du slipper for at stå nede i Fakta hver dag i ulvetimen og overveje, hvad I skal have til aftensmad. Når I lægger jeres madplan, kan I både tage højde for ugens tilbud og sørge for at lave ekstra store portioner, så I kan nøjes med at varme mad op hver anden dag. Eller I kan smide en portion i fryseren, så der er til en anden gang. En ekstra bonus ved at handle færre gange om ugen er, at der er færre muligheder for at komme hjem med uplanlagte køb.
  • Køb ekstra, når der er gode tilbud og frys det ned, hvis det er muligt. Det kunne fx være smør, hvor der er gode penge at spare, hvis du køber det på tilbud. Med hensyn til dagligvarer kan små beløb her og der hurtigt løbe op i det samlede billede, så derfor er det værd at holde øje med tilbudsavisen.
  • Køb (børne)tøj brugt: Der er mange penge at spare ved at købe tøj brugt. Især børnetøj kan det i høj grad betale sig at købe brugt, fordi de hurtigt vokser ud af deres tøj igen. Der er også stor udskiftning i deres tøj, fordi de leger, kravler og dermed slider mere på tøjet. Når der går hul på deres bukser efter to uger, er det rart at vide, at man i det mindste ikke har givet fuld pris for bukserne.

Udover de små hverdagsvaner kan det selvfølgelig være en god idé at tage et kig på dine faste udgifter, hvor beløbene er større. Her kan det hurtigt mærkes i dit budget og på dit rådighedsbeløb, hvis du får skåret ind til benet og eventuelt ændret nogle af posterne til billigere alternativer. Skulle det ske, at du kommer i en situation, hvor du står og mangler penge akut, kan du tage et forbrugslån med hurtig udbetaling. Ofte kan man have pengene på kontoen i løbet af en dag.

,

Annonceret indhold

Nyeste