Annonce

Udskiftning af bærekugler?

Bærekugler, der består af 4 enheder (kan i relation til udformning variere ift mærke, model og årgang) et for hvert hjul monteret ved hvert ophæng (for forhjulene til styrestang, hvor de øvre kaldes styrekugler) og de nedre bærekugler, idet der påhviler en bærende belastning, de er fastgjort i en gummibøsning, der gør ophæng og øvrige forbundne fastgjorte led, en vis fleksibilitet i både vertikal og horizontal retning.

Virksomhedsprofil 02. februar 2023

På et køretøjs hjulophæng spiller bærekuglen en central rolle, bærekuglerne udgør sammen med bærearmene en samlet bestanddel af køretøjets ophængssystem der udsættes for kraftige belastninger når køretøjet manøvreres og ved kørsel på ujævnt underlag og anses på ligefod med køretøjets bremsesystem som en altafgørende faktor for køretøjets sikkerhed, der skal vedligeholdes, serviceres og efterses regelmæssigt og ikke kun op til de lovpligtige 2-årige syn.

Bildeleshop

Illustration af lejerled taget fra bildeleshop.dk

Holdbarhed: Idet bærekuglernes placering er på undervognen for-/ og bagtil og uden nogen form for beskyttelse/afskærmning mod vind og vejr, så som regn, sne, slud, frost og slag/stød, gør dem meget udsatte for stor slitage, ved angreb af korrosionsdannende stoffer som sand, vejsalt m.m. kan være medvirkende årsag til at beskadige og nedbryde bærekuglens funktionalitet, de skal derfor efterses, for, slid, slitage, brud, revner, slør, rust på såvel metaldelen som gummibøsningen som en del af bærekuglens emne er presset ind i.

Afhængig af mærke, model og årgang skal bærekugler, bærearme og bøsninger udskiftes samlet eller som enkelt dele, som f.eks. Mercedes skiftes hele bærearmen, afhængig af tilstanden for den givne del, der igen afhænger at førerens kørestil og temperament, vejr og vejforhold.

Eftersyn: Da bærekuglens placering gør den svært tilgængelig når bilen er placeret på asfalt/underlag, vil det kræve en autolift, særligt værktøj til demontering, ligeledes kan det kræve visse færdigheder for at være i stand til at vurdere sliddelens/bærekuglens tilstand og om den i givet fald skal udskiftes, og hvorvidt også bærearmen skal udskiftes.

Det er derfor anbefalingsværdig at tage dit køretøj til et autoriseret værksted, der er kyndig til at fortage et sådan eftersyn og få et tilbud på at få opgaven udført.

Valg af nye bærekugler: Udfra hvilke parametre vælger man de rigtige bærekugler ? det kan enten ske ved brug af OEM-nummeret, eller ved at indtaste mærke, model, årgang eller bilens registreringsnummer i det respektive felt på udbyders automobiltilbehørs hjemmeside for at studere alternative producenters udvalg, der imødekommer eller overstiger standard kravene for denne del.

Vigtigt: Man skal være opmærksom på, at efter at bærekugle(erne), bøsninger eller komplette bærearme er blevert udskiftet skal der foretages sporing af køretøjets hjul, idet dette kræver faglig viden og kunnen samt specialiseret måleudstyr skal denne opgave altid overlades til et et autoriseret autoværksted, såfremt værkstedet ikke har et fastpris kan du anmode om et tilbud forinden opgaven påbegyndes.

,

Annonceret indhold

Nyeste