Valg af støvsuger
Annonce

Værd at vide om valg af støvsuger

Er du ved at være træt af den gamle støvsuger og ønsker en ny? Støvsugning er blandt de hårdeste rengøringsopgaver i hjemmet, når man ser på, hvor svært det er at gøre det ergonomisk korrekt. Og derfor kan man hurtigt blive træt af at bruge en støvsuger, der har en bestemt udformning, når man ikke bruger den korrekt. Især kan man være tilbøjelig til at bruge de traditionelle støvsugere forkert.

Virksomhedsprofil 04. november 2022

Lån med omtanke

Hvis du vil erhverve en ny støvsuger, hvordan finansierer du den så? Måske kan du købe støvsuger på afbetaling hos en forhandler, så du ikke behøver tage stilling til lån. Vælger du at sammenligne lån på en side som LoanScouter.com, så skal du dog være obs på et par ting. Bl.a. skal du aldrig låne mere, end du med sikkerhed kan tilbagebetale. Tjek i det hele taget altid alternativerne til lån først.

Og lån kan du sammenligne på ÅOP – årlige omkostninger i procent – der viser, hvor dyrt et lån er.

Overvejer du en stangstøvsuger med batteri?

Lad os sige, at du ønsker at gå fra en traditionel støvsuger med slange til en stangstøvsuger. Sådan en støvsuger har en klar fordel ved, at den kan findes med batteri, hvilket betyder, du ikke behøver have den forbundet til et elstik via en ledning. Til gengæld kan du sjældent regne med den samme sugeevne ved en batteridreven som ved en eldreven støvsuger, så dette skal du også lige tænke på.

Støvsugere med slange er der mange mundstykker til

Traditionelle støvsugere har dog en styrke ved, at du kan finde vidt forskellige mundstykker til dem, så du får nemt ved at støvsuge såvel bløde som hårde gulve og alt inden for møbler. Dog er det ret vigtigt, at du altid husker at bruge et mundstykke og ikke bare støvsuger med rørets ende alene, da røret består af blødt metal, der hurtigt kan bøjes ud af form, når det presses mod hårde overflader.

Skal støvet i en pose eller en beholder?

Ved valg af støvsuger skal du også tage stilling til, om der skal være en pose eller beholder i den. Det virker måske oplagt at vælge en model med beholder, da du ganske simpelt bare kan tømme disse og bruge dem igen i stedet for at skulle på indkøb efter poser i tide og utide. Men er der folk med allergi i hjemmet, fx støvallergi, kan tømning af beholdere sætte det opsugede støv i omløb i luften.

,

Annonceret indhold

Nyeste