Nørresundby får sit eget julemarked, hvor der blandt andet kan købes håndlavede træfigurer.
Det sker

Veninder i fælles aktion: Alt for lidt jul i Nørresundby

Gratis entré og fri parkering til nyt initiativ, som arrangørerne håber bliver en årlig tradition

07. december 2022 kl. 16:29

NØRRESUNDBY: Det er december og dermed officielt den dejligste måned i nissernes land. Men det mærker de små 25.000 indbyggere på solsiden alt for lidt til.

Det synes de tre veninder, Tina Jensen, Sille Blankensteiner og Anne-Mette Broholm Petersen, i hvert fald. 

På eget initiativ har de derfor stablet et julemarked på benene. Det foregår søndag 11. december fra kl. 11-16 på havnen i Nørresundby - i den sorte pavillon lige bag SuperBrugsen og med Limfjordsbroen som nærmeste nabo.

- Vi fik idéen, da vi syntes der manglede et marked i Nørresundby, og hvor stadepladsen også er til at betale, forklarer arrangør-trioen, som kender alt til at tage en chance. To af de tre er nemlig selvstændige med eget cvr.nr.

Tina Jensen og Anne-Mette Broholm Petersen har arrangeret julemarked i Nørresundby

Tina Jensen driver keramikværkstedet JøWjøW i kælderen på Sankt Peders Gade 33 i Nørresundby,  mens Anne-Mette Broholm Petersen har egen systue ved Nørhalne.

De tre veninder har lejet lokaler, og 16 standeholdere er søndag klar til at give besøgende masser af kreative bud på julegaver, som ægtemanden, hustruen, bedsteforældrene eller barnet ikke vidste, de ønskede sig.

- Fokus er på håndværk krydret med gode smagsoplevelser som blandt andet øl, mjød og slik. Der kommer også en blomsterbutik og Aalborg Futsal sælger gløgg og æbleskiver, oplyser arrangørerne.

På markedet vil der være både håndlavede bonzai-træer, træfigurer, genbrugs-jeans, plakater og patchwork, og rækker økonomien ikke til et indkøb direkte ved standene, er der måske råd til at købe et lod i det lotteri, hvor gevinsterne er doneret af standene på julemarkedet.

Tina Jensen, Sille Blankensteiner og Anne-Mette Broholm Petersen er spændte på, hvordan borgerne på solsiden tager imod deres juleinitiativ.

- Vi håber, det bliver en tilbagevendende begivenhed, siger de.

Jul i Nordjylland

Hvis du er på udkig efter hyggelige og uforglemmelige julearrangementer for hele familien i Nordjylland, er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du finde et hav af forskellige bud på juleaktiviteter i Nordjylland, der byder på alt fra besøg på de magiske julemarkeder, julekoncerter hvor du kan nyde årets juletoner til en hyggelig dag i juleshoppingens tegn. Lad dig inspirere til en fantastisk jul i det nordjyske med aktiviteter for enhver.

Se hele temaet