Stadeholdere på Gammeltorv fremhæver sammenholdet, og at Aalborg er en dejlig by med flinke mennesker

AALBORG: Boderne står side om side, mens juletræer, lys og liflige dufte skaber rammen om dette års julemarked på Gammeltorv.

Mange besøgende kigger forbi, og det bliver ofte til en snak med de forskellige mennesker der bemander boderne.

Et hyggeligt julemarked

En af dem, der er på markedet for at arbejde, er 50-årige Andres Cardenas, som aalborg:nu møder i hytten Alpaca Uld.

Han kommer oprindeligt fra Peru, men han har boet i nærheden af Skive de seneste 12 år.

- For mig er det hårdt arbejde at være her, for jeg passer hytten alene, siger Andres Cardenas, der er at finde på forskellige markeder året rundt og blandt andet sælger huer.

- Mens der er julemarked, bor jeg hos venner her i byen. Jeg kan godt lide julemarkedet, det er hyggeligt. Og så er Aalborg en dejlig by med nogle flinke mennesker.

Udvikling og fornyelse

I grillhytten falder man nemt i snak med Karina Fanø fra Hadsund. Det er hendes mand der ejer hytten, og det er 12. gang, parret er med på julemarkedet.

Gennem årene er der blandt andet solgt pandekager og julekugler fra boden, men de senere år er det pølser og brød, man kan købe.

- Vi gør meget for at udvikle os og forny det, vi har med, siger Karina Fanø.

- I år har vi for eksempel speciallavede pølser som er en halv meter, de er fremstillet af slagteren i Als. En lokal bager her i området har specialfremstillet brødet der hører til. Og for nogle år siden droppede vi gasgrill og gik over til kul i stedet, det giver en helt anden stemning.

Markedet er en tradition

På hverdage er de to, der deler vagten i hytten mellem sig. Men i weekenden er fem på arbejde dagligt, så man kan følge med efterspørgslen.

- Vi bliver ved med at vende tilbage, fordi det er et hyggeligt lille julemarked. Man kommer efterhånden til at kende hinanden, og alle snakker sammen.

Julemarkedet på Gammeltorv er åbent til og med 23. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...