Flere i Aalborg skal inspireres til at starte egen virksomhed, mener Christian Helweg fra Råt & Godt, der fredag modtager penge fra ny iværksætterpulje

AALBORG: Går man med tanker om at starte for sig selv, eller er man bare generelt interesseret i iværksætteri, så kan man fremover lade sig inspirere på månedlige møder hos Råt & Godt - Urban City.

Den innovative virksomhed er et af syv projekter, der fredag eftermiddag får tilskud fra Aalborgs Iværksætterpulje, og de 75.000 kroner skal omsættes i hvad daglig leder af stedet, Christian Helweg, kalder social-kreative-iværksætteraftener. Her er det tanken, at alle kan komme og høre foredrag med eksempelvis iværksættere tilknyttet Råt & Godt.

- Vi vil gerne være med til at inspirere andre til selv at komme i gang med iværksætteri. Vi er en by af muligheder, og de muligheder, synes vi også, at andre skal se, forklarer han.

Det er første gang, der bliver delt penge ud fra den nyetablerede pulje på en million i både 2017 og 2018.

Puljen er oprettet af kommunen og Aalborg Erhvervsråd til fælles initiativer og aktiviteter, der kan gavne iværksætteri generelt i byen.

- Der er rigtig mange, som i i disse år er interesserede i iværksætteri i Aalborg, og som kommune vil vi gerne bakke dem op, siger Lisbeth Ørtoft fra BusinessAalborg.

Ud over Råt & Godt modtager også BoxTown, ErhvervsNetværk 9220, Nextnord, Startup Community Aalborg, StartupWorks og Mindfull Rich penge fra puljen. Fredag fortæller de syv modtagere om deres ideer ved et åbent arrangement på Aalborg Handelsskole fredag. Her kan man også høre, hvordan man kan komme i betragtning til iværksætterpuljen 2018, som har ansøgningsfrist 1. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...