Råt & Godt får godt en mio. kr. Arkivfoto: Martin Damgård
Livet her

12,8 mio. kr. fra Obelske Familiefond

Syv projekter i Nordjylland får støtte

03. oktober 2017 kl. 09:07

I alt syv nordjyske projekter inden for forskning, idræt, uddannelse og beskæftigelse honoreres ved årets tredje uddeling fra Det Obelske Familiefond.

12,8 millioner kroner bevilliges nu til syv forskellige projekter i Nordjylland efter, at Det Obelske Familiefond har afholdt årets tredje kvartalsvise bestyrelsesmøde, hvor en lang række nordjyske ansøgninger blev færdigbehandlet. Den største bevilling går til et forskningsprojekt ved Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed, som er en del af Det Samfundsvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet, og er på knap 5,5 millioner kroner.

Debatten om regional ulighed er igen blusset op i takt med et øget fokus på udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen. Ifølge forskningsleder og professor Jørgen Goul Andersen ved Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed på Aalborg Universitet er der dog mangel på faktuel viden på området, hvilket et forskningsprojekt nu vil sætte fokus på over en fireårig periode.

Der er også penge til projektet Råt&Godt. Ildsjælen bag projektet, Christian Helweg, har med stor succes hjulpet en lang række utilpassede unge såvel som midaldrende tilbage i job og uddannelse.

Råt&Godt er et værksted, hvor der fremstilles nye møbler af gamle materialer. Her indgår de unge i et skræddersyet projektforløb, der via deres egen motivation skal hjælpe dem tilbage mod en bedre tilværelse. De unge mødes i øjenhøjde af dygtige folk med pædagog- og coachkompetencer, som samtidig også stiller et stort erhvervsnetværk til rådighed.

Råt&Godt ønsker at hjælpe endnu flere unge i fremtiden, og Det Obelske Familiefond har derfor valgt at bidrage med over 1 million kroner til det velgørende projekt.

Blandt modtagerne af støtte er også Svenstrup-Godthåb Idrætsforening, som gerne vil have en ny kunstgræsbane, så bolden kan rulle hele året rundt.

Det Obelske Familiefond har valgt at skænke 375.000 kroner, som udgør projektets slutfinansiering, i et ønske om at understøtte gode og sunde fritidsaktiviteter for områdets børn og unge.

Annonceret indhold

Nyeste