Du har helt sikkert besøgt gaden mange gange, men hvor godt kender du egentligt Danmarks festgade nr. 1?

AALBORG: Bor du i Aalborg, så enten elsker eller hader du Jomfru Ane Gade, der har skabt rammen om rigtig mange unge menneskers byture i årevis. Men hvor godt kender du egentligt Gaden over dem alle? Vi har samlet en liste over 12 interessante og sjove facts om Gaden, som du kan kloge dig med over for dine venner. Selvtak!

1. Jomfru Ane Gade er blandt de ældre i Aalborgs gadebillede og blev anlagt sidst i 1500-tallet. Den første restaurant, der i Gaden blev åbnet af resturatør Jørgensen Steffensen, er Gaslight, der første gang kunne åbne dørene 3. maj 1967. Herefter gik det stærkt, og i de efterfølgende 10 år åbnede endnu 10 restaurationer i Gaden, og i 1992 var man oppe på 26.

2. I 1977 blev gaden åbnet som gågade.

3. Gaden er Danmarks længste festgade med sine 150 meter.

4. Gennem årene har der været et rigt butiksliv i den famøse gade, og der har bl.a. ligget en skomager, en boghandler, en bager og en barberstue.

5. Der omsættes for ca. 300 mio. kr. om året. Omregnet til øl bliver det til ca 7,5 mio. øl årligt.

6. I 2020 ændrede Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune sin praksis, så der for fremtiden ikke længere vil blive udstedt nye alkoholbevillinger til koncepter med striptease og nøgendans i Jomfru Ane Gade området. Den allersidste bevilling udløber i 2025.

7. I løbet af et års tid er den samme fyr blevet taget af urobetjente og dørmænd omkring 30 gange for at være på forbudt område. Ifølge ham selv har de gentagne overtrædelser af politiforbuddet på den måde kostet ham mindst 50.000 kroner i bøder.

8. Det var i Gaden, opskriften til Rød Aalborg blev til.

9. Hele ni bindingsværkshuse fra Jomfru Ane Gade er i sin tid blev pillet fra hinanden og siden genopført i Den Gamle By i Aarhus.

10. John Lennon og Yoko Ono blev nægtet adgang til Gaslight, fordi især Lennons fremtoning - uden jakke og med langt hår - ikke levede op til den dresscode, som var lagt.

11. Rekorden for flest Riddere på Guldhornene er 57, og den hurtigste Ridder er drukket på 48 minutter.

12. En af Danmarks mest kendte komikere, Ruben Søltoft, begyndte sin karriere i Gaden, hvor han optrådte på Le Bar Bat på hjørnet af Strandvejen og Jomfru Ane Gade, hvor Mexi Bar i dag ligger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...