Her ses Frederik Fuhr Hareskov i sin nye "Souschef"-trøje.
Livet her

13-årige Frederik er landets yngste "souschef"

15. januar 2023 kl. 18:01

Folk omkring klubben har kaldt ham "souschefen" for sjov i et stykke tid. Men nu er det - i hvert fald delvist - officielt. 13-årige Frederik Fuhr Hareskov fra Vestbjerg har fået sin egen Vestbjerg IF-trøje med titlen "Souschef".

Nogle 13-årige gamer dagen væk, eller bruger tiden på at hygge sig med vennerne.

Men Frederik Fuhr Hareskov fra Vestbjerg bruger hver uge timevis i sin lokale idrætsforening - nemlig Vestbjerg IF, hvor man kan dyrke alt fra fodbold og fitness til badminton og petanque.

Her hjælper han til i hallen, i cafeteriet og som hjælpetræner for de yngre årgange.

- Det er fedt at være en del af et fællesskab, og det giver en god følelse, når man får et klap på skulderen efter at have hjulpet til, siger Frederik Fuhr Hareskov.

Ved et tilfælde

Frederik Fuhr Hareskov har været aktiv i foreningen, siden han i 1. klasse begyndte til fodbold.

Frederik Fuhr Hareskov bruger mange timer i Vestbjerg Idrætscenter

Men i sommer begyndte han at optrappe sit engagement i klubben. Han skulle til åbningsfest til en fodboldturnering og stødte på formand Torben Carstensen. Den 13-årige dreng spurgte, om han kunne hjælpe til med noget, og det kunne han i den grad.

Han hjalp til hele aftenen og mødte morgenen efter op klokken syv for at skære rundstykker, før han selv skulle spille kamp op ad formiddagen. Og sådan har han fortsat lige siden.

- Det gør bare dagen lidt bedre, at man kan komme herop og være, siger Frederik Fuhr Hareskov.

Hans engagement har også ført mere ansvar med sig. Til årets Elektronik Cup - der er et idrætsstævne for nordjyske it- og elektronikvirksomheder - havde han ansvaret for at afvikle fodboldturneringen.

Man skal bare i gang

Den 13-årige "souschef" tror, at andre unge også ville kunne få en masse ud af at være aktive i deres lokale foreningsmiljø.

- Men der er ikke så mange, der tager muligheden. Der gjorde jeg jo heller ikke selv. Jeg mødte jo Torben helt tilfældigt til fodboldstævnet. Man skal bare prøve og gå i gang selv, opfordrer Frederik Fuhr Hareskov.

Annonceret indhold

Nyeste