Det nye tårn i Vestre Fjordpark er klar til indvielse. Foto: Aalborg Kommune
Livet her

14 meter højt vartegn for fjordpark

Det ny tårn Inés er en skulptur, der gerne må bruges

05. oktober 2017 kl. 15:01

AALBORG: Et 14 meter højt tårn giver udsyn over Vestre Fjordpark og Limfjorden. Tårnet våger over området og kan ses på lang afstand som et nyt vartegn.

Det er kunstneren FOS, der står bag værket, som er finansieret i et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Aalborg Kommune.

Skulpturen er et tårn, der gerne må bruges. På vejen op af de 53 trin bevæger man sig igennem de forskellige bygningsdele; hårdt beton, rungende metaltrapper for øverst at stå i læ for vejr og vind under det svungne tækkede tag.

Søren Taaning, formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst:

- FOS har en sjælden sans for materialer, farver og form og derfor er tårnet blevet et helstøbt kunstværk, der endda fungerer som bygningsværk. Det rejser sig som en visuel markør i landskabet og samtidig giver det os en platform, hvor vi møder andre og får en fælles oplevelse.

Mads Duedahl (V), rådmand for Sundheds- og Kulturudvalget, Aalborg Kommune:

- Med tårnet Inés har Aalborg fået et nyt kulturelt vartegn. Tårnet appellerer til vores sanser og samtidig inviterer det til at blive brugt. Børn vil lege i og omkring tårnet, familier vil mødes ved tårnet og andre vil bruge det til at følge naturens gang i fjordparken. Med sin rustikke og uhøjtidelige fremtoning passer tårnet helt fantastisk til Vestre Fjordpark, og mange har allerede benyttet sig af muligheden for at nyde både tårn, fjord og landskab. Jeg er sikker på, at tårnet bliver både en stor kunstnerisk og folkelig attraktion, og vi glæder os over, at Ines nu er en del af Fjordparkens liv og Aalborgs identitet som kulturby.

FOS har skabt et sammensat værk, der trækker både på skulptur- og arkitektur traditionen. De forskellige konstruktive dele; beton, træ, den blå kassette og det tækkede tag bygger videre på traditionsrige håndværksfag kendt fra byggeriet. Værkets titel “The Interior of Inés“ refererer til interiør, som en indretning af et sted, med en særlig atmosfære.

Annonceret indhold

Nyeste