Den efterhånden legendariske cafe har eksempelvis kæmpe succes med deres all you can eat minismørrebrød og tapas- og vinbar

AALBORG: Cafeen i Møllegade kunne sidste år fejre deres 15 års jubilæum, men selvom aalborgenserne stadig er flittige til at bestille bord, så hviler stedet ikke på laurbærrene. Opskriften på succesen skal i følge stedets ene indehaver og køkkenchef findes i den gode balance mellem det kendte og konstant udvikling.

Camilla Gammelgaard
Her ses stedets ene indehaver Martin Klyvø (tv.) og køkkenchef Klaus Kalsen. Foto: Claus Søndberg

Da Caféministeriet åbnede dørene, bød menukortet blandt andet på karrysuppe og tunmousse, ligesom det var tilfældet på mange af byens øvrige cafeer på det tidspunkt. Da Klaus Kalsen kom til for snart 10 år siden, begyndte stedet at eksperimentere mere og skille sig mere ud.

- Da jeg kom til, fjernede vi for eksempel tunmoussen, og vi fik faktisk småvrede mails fra folk, der ikke ville komme her mere. Sådan er det jo, når man laver noget om, men vi bliver nødt til at lave lidt udskiftninger og følge med tiden, fortæller køkkenchefen.

- Vi fik udlærte kokke og kokkeelever ind, og det har gjort, at der kommer nogle flere ideer, et godt håndværk og mange flere muligheder. Vi skifter ud i menukortet flere gange om året, supplerer Martin Klyvø, der er den ene indehaver af Caféministeriet.

Der er dog også klassikere, der som udgangspunkt ikke bliver pillet ved. Det er eksempelvis stedets brunch og burgere, som altid er populære, og som, makkerparret mener, hører sig til på en cafe.

Camilla Gammelgaard
Caféministeriet kører i øjeblikket med all you can eat minismørrebrød, og det er en kæmpe succes. Foto: Lasse Sand

Specialarrangementer hitter

Grundkonceptet på Caféministeriet har med andre ord ikke ændret sig drastisk igennem de 15 år, til gengæld prøves nogle af makkerparrets ideer af ved særlige arrangementer.

- Før vi alle sammen fik børn, tog vi afsted i sommerhus i nogle weekender for at få ideer. Så sad vi der med plancher og post its. Nu er det mere, når man putter børn og sådan, at man tænker over det, siger Klaus Kalsen med et smil.

Én af de ideer, som gæsterne fortsat er begejstrede for, er de tilbagevendende tapas-arrangementer med fri vinbar.

- Vi startede op med det for fem år siden, og det er stadig meget populært. Jeg tror, det er fordi, man får lov at smage lidt forskelligt, og fordi det måske er blevet en tradition for nogen. Der bliver altid booket mange borde til større grupper, og det er især et stort hit hos det kvindelige publikum, fortæller Martin Klyvø.

Camilla Gammelgaard
Der er godt fyldt på cafeen de fleste dage, fortæller indehaveren. Han elsker specialarrangementerne, men understreger, at det ikke er det, de lever af til daglig. Foto: Claus Søndberg

Et andet kæmpe hit er ideen med all you can eat minismørrebrød. Så snart begivenheden blev slået op på de sociale medier, gik det nærmest viralt.

- Vi startede med det sidste år, og vi var lagt ned på telefonen. Så derfor har vi selvfølgelig udvidet det i år. Man kan stadig nå at få bord, men der er meget begrænset plads tilbage, siger Martin Klyvø.

Har det gjort dig sulten, så kører arrangementet hele dagen de kommende to søndage.

- Vi vil gerne lave oplevelser, så det ikke bliver ren rutine.

Camilla Gammelgaard
Man kan selvfølgelig også nyde en kop kaffe på cafeen. Foto: Claus Søndberg

Fremtiden byder på mere udvikling, fortæller indehaveren og løfter sløret for, at der indenfor de nærmeste uger vil ske en ændring i morgenmaden, som har været et fokuspunkt igennem de seneste år.

- Vi har udvidet vores morgenkort. Vi har selvfølgelig vores brunch, men vi har også haft stor succes med vores mindre retter, man kan bestille og måske dele. For eksempel vores laks eller skyr, siger Martin Klyvø.

- Vi laver en opjustering på morgenmadskortet igen inden for de nærmeste uger. Det kommer til at pege lidt i en anden retning. Vi holder fast i den sikre base, men vi kommer også til at få ting, som vi ikke har haft før. Det er nogle ting, som, vi selv synes, er lækre og som vi tror bliver taget godt imod, siger han.

Camilla Gammelgaard
Her ses cafeen, der plads til over 100 gæster udenfor, når vejret tillader det. Foto: Claus Søndberg

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...