Emil Aksel Nielsen er netop startet i 2.g på Aalborg Handelsgymnasium i Saxogade, og så er han daglig leder af Greybox

AALBORG: Mange elever på landets ungdomsuddannelser spæder lommepengene op med løn fra et fritidsjob som kasseassistent, rengøringshjælp eller andet, men det er nok de færreste, der har hovedansvaret for en virksomhed. Det skræmmer imidlertid ikke den 17-årige Emil Aksel Nielsen, der på sin 18-års fødselsdag officielt udnævnes som direktør for den nye depotvirksomhed Greybox.

- Jeg synes, det er en helt vildt fed og unik chance, som jeg har fået med det her, siger han.

Camilla Gammelgaard og Michael Koch
Greybox ligger på Porsvej tæt på Skelagervej.

Hjælp fra far

Områderne på begge sider af Skelagervej har længe været hjemsted for store og små virksomheder, og netop det har været afsættet til, at Torben Nielsen og hans søn Emil Aksel Nielsen har startet en ny depotvirksomhed. Torben Nielsen købte bygningerne på Porsvej for knap to år siden og åbnede konceptet Black Box, hvor virksomheder kan leje sig ind og holde til huse. Da der efter en tid stadig stod et lejemål ledigt, vurderede far og søn, at det kunne udnyttes optimalt med depotrum.

- Da vi købte bygningerne, var det knap så gode tider, som det er nu, så der var generelt mange ledige lejemål i området, men hvis man kører en tur nu, så er det hele næsten lejet ud, og det er selvfølgelig et udtryk for, at erhvervslivet i Aalborg har det rigtig godt, fortæller Torben Nielsen og fortsætter:

- Der kommer også mange små virksomheder til, som gerne vil have et depotrum. For eksempel har vi en ung mand, som har lavet en webshop, hvor han bringer gin, spiritus og alt muligt andet ud til fester. Der har han behov for at holde omkostningerne nede, så der var det jo perfekt, han kunne leje et depotrum her og så styre resten fra sin pc. Dem har vi flere af.

Camilla Gammelgaard og Michael Koch
Emil Aksel Nielsen er glad for chancen og håber, det kan bidrage til hans uddannelse.

Et led i uddannelsen

Sønnen Emil Aksel Nielsen kom hurtigt ind over projektet med Greybox, for han drømmer om selv at kunne starte sin egen virksomhed i fremtiden. Han er netop rykket op i 2.g på Aalborg Handelsgymnasium, og han ser overvejende muligheder i kombinationen af sit nye job og skolen trods lektier og afleveringer.

- Vi startede det her, da 1.g sluttede. Så jeg har ikke oplevet presset endnu, men jeg tænker nok, det skal gå, fortæller han og fortsætter:

- Jeg kan allerede se, at de ting vi bliver undervist i, giver mening. For eksempel i afsætning hvor vi lærer, hvordan man når ud til en målgruppe. Jeg tænker også, jeg kan bruge Greybox i forbindelse med opgaver og sådan noget.

Indtil nu har Emil Aksel Nielsen arbejdet i en mere almindelig stilling for sin alder, men det blev lidt for kedeligt for den unge mand.

- Før var jeg ansat i Rema 1000, men jeg kan meget bedre lide det her, fordi der ikke er en fast vagt på samme måde. Her er man på hele døgnet rundt, og man er nødt til at planlægge sin dag efter det, og det gør det mere spændende, siger Emil Aksel Nielsen.

Hans far Torben Nielsen håber også på, at sønnen kan få en ekstra dimension på sin uddannelse ud af jobbet som leder af Greybox.

- Jeg kan huske fra min egen ungdom, at jeg havde lettere ved at lære, hvis jeg havde noget praktik at hænge det teoretiske op på. Så jeg ser det her som et led i Emils uddannelse. Jeg tror også på, at man vokser med det, hvis man tildeles et ansvar, og det er jeg sikker på, han kan bruge senere hen i livet, siger Torben Nielsen.

Camilla Gammelgaard og Michael Koch
Torben Nielsen håber, at ansvaret i Greybox kan give sønnen nogle brugbare erfaringer til fremtiden.

Fremtiden er åben

Emil Aksel Nielsen har mange forskellige opgaver på Greybox. Han står blandt andet for vagtplanlægning, kundekontakt, rengøring og andre praktiske opgaver, men da han trods alt kun er 17 år, så er der en del ting, han ikke selv kan klare endnu. Her træder far til med vejledning og en hjælpende hånd.

- Der er mange ting, som Emil skal lære. Årsregnskaber og så videre får han selvfølgelig hjælp til, men det er stadig ham, der skal samle bilagene og sætte dem i system. Han får det basale med at drive en lille virksomhed ind under huden, og det tror jeg på, man kan bruge, uanset hvad man vælger at lave resten af livet, siger Torben Nielsen.

Han peger dog også på ting, hvor Emil har bedre forudsætninger end han selv.

- Der er meget new business i det her, hvor vi bruger de sociale medier til den direkte kontakt med vores kunder og til markedsføring, og det er han jo i høj grad vokset op med, hvor jeg kender mere til en anden form for forretning, fortæller Torben Nielsen.

Fremtiden er stadig helt åben for den 17-årige 2.G’er der endnu ikke har truffet en beslutning om, hvad han vil uddanne sig til efter handelsskolen, men han kunne forestille sig at samarbejde endnu mere med sin far eller at gå ejendomsmæglervejen.

Nu handler det bare om at få godt gang i den nye depotvirksomhed, der måske kan vokse sig større med tiden, selvom det som udgangspunkt ikke er meningen, det skal være en kæde.

- Det er jo ikke sådan, at Emil er fanget i en boks, hvor han skal drive den her slags forretning resten af sit liv, men hvem ved, hvad det kan blive startskuddet til, afslutter Torben Nielsen.

Camilla Gammelgaard og Michael Koch
Der er mange forskellige arbejdsopgaver, som skal passes i virksomheden.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...