Borgmester Thomas Kastrup-Larsen har ordet

AALBORG: Nytårstaler er noget der hører årsskiftet til og i den forbindelse har vi givet ordet til tre forskellige Aalborgensere. Denne gang er Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup Larsen, der har slået på glasset

2020 bliver et år, vi aldrig glemmer. De planer, som vi havde, da vi startede året, blev ikke helt, som vi havde forventet. Måske var det heldigt, at vi ikke havde en krystalkugle og kunne kigge ind i 2020. Så havde vi nok tøvet med at springe ind i det. Er det godt eller dårligt kan vi spøge os selv?

Uanset hvad, må jeg slå fast, at det har været et år, hvor vi har lært utrolig meget om, hvad der er vigtigt for os. Vi har også lært, at vi kan meget mere, end vi tror. Vi har også lært, hvilke værdier der er vigtige for os. Og den læring synes jeg er vigtig at tage med ind i 2021.

Noget af det vigtigste for mig har været at se den vilje, der har været til at samarbejde på kryds og tværs. Den hjælpsomhed jeg har oplevet, den opfindsomhed jeg har oplevet. Det er nogle af de ting, der for mig er vigtige, at vi tager med os videre.

Heldigvis er der også rigtig mange ting at glæde sig over, og mange sejre at fejre. Jeg er glad, fordi Aalborg Kommune har vokseværk. Der er masser af kærlighed i byen. Der bliver nemlig flere og flere små børn. Der bliver også flere ældre borgere, og derfor er jeg stolt af, at vi bygger nye børnehaver og fem nye plejehjem.

Vi har netop ombygget Budolfi Plads, og den er blevet taget rigtig godt i mod og giver en fantastisk oplevelse både om dagen og aftenen. Vi er netop gået i gang med ombygningen af Nytorv, som er hjertet i byen. Vi er i fuld gang med at ombygge Spritten til et internationalt kunstcenter. Vi arbejder på at bygge en gangbro fra Musikkens Hus til vores nye bydel på Stigsborg Brygge.

På Stigsborg Havnefront er byggeriet af den nye bydel i fuld gang. Området kommer til at have et børne- og ungeunivers med en bygning, der skal rumme både vuggestue, børnehave og skole. Udviklingen af hele området er opdelt i tre etaper, og bliver hjemmet for 7 – 8.000 indbyggere. Det første byggeri forventes klar allerede i 2021.

Anlægsarbejdet for Plusbus kan mærkes mange steder i byen, og det gamle ord om, at det skal være skidt før det bliver godt, gælder også her. Anlægsarbejdet er nu halvvejs, og når Plusbus kommer i drift i 2023, kan en bus afløse 60 biler. Det bliver Aalborgs grønne rygrad.

En ny bus, der allerede er taget i brug, er Danmarks første førerløse bus, der blev indviet i Aalborg Øst 5. marts i år. Bussen kører på Astrupstien, hvor den har 10 stoppesteder.

Den grønne omstilling har høj prioritet. Derfor har vi i år stiftet Green Hub Denmark, der med 7,5 milliarder i ryggen er Danmarks grønne testcenter. Centret skal bidrage til at løse klimaudfordringer, tiltrække investeringer og skabe flere grønne jobs gennem udvikling, test og demonstration af fremtidens grønne løsninger

Det synes jeg er stærkt gået og vigtigt at huske på som lyspunkter fra 2020.

Den trafikale forbindelse over Limfjorden er ubetinget den største udfordring for fortsat vækst i Aalborg og Nordjylland. Vi arbejder derfor hårdt på at få Folketinget til at vedtage en 3. Limfjordsforbindelse, så vi kan få gang i hjulene efter årets nedlukninger.

Jeg vil gerne sige tak for alle de gode samtaler, jeg har haft i løbet af året med borgere, erhvervslivet, foreninger, sporten, kulturlivet, ja med alle de mange ildsjæle jeg møder på min vej. De er med til at inspirere og give ideer til, hvordan vi kan nytænke og gøre tingene bedre. Jeg elsker den ping pong, der opstår, når vi udvikler os sammen. Det håber jeg vi kan fortsætte med i 2021.Jeg glæder mig også til, at vi kan ses igen og være sammen til kampe og koncerter, tage på rejser og rusture, deltage i fester og fællesskab.

Jeg ønsker alle et bragende godt nytår og alt godt i 2021.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...