Vi gennemgår nogle af de nye tilføjelser til ordbogen

AALBORG: 214 nye ord, 25 nye betydninger og 14 nye faste udtryk er fredag, 5. november, blevet tilføjet til Den Danske Ordbog. Og hvis man kigger grundigt efter, er der nogle sjove tilføjelser på listen.

Udover en god sjat tilføjelser af seksuel karakter som "dickpic" og udtrykket "at slikke fisse", er der flere LGBT+-venlige tilføjelser til listen. "Nonbinær", "panseksuel" og "hunkønnet" samt tilføjelser som "gutinde" og "næstforkvinde".

Det bliver også meget lettere at beskrive sin angst overfor global opvarmning og dens påvirkning på klimaet med nye ord som "klimaangst" og "prepper", der er en person, der forbereder sig på en katastrofesituation.

Du kan også tage på "madmarked" og købe slagtervarer til din aftensmad, hvor du spiser dig så mæt i kød at du får "kødsved" bare for at kunne opretholde din "ketose" (proces hvor kroppen primært forbrænder fedtstof som led i energiomsætningen).

Synes du, det er hele bliver for meget "skurvognsjargon", kan du trykke på "pytknappen", der også er et ord, der er blevet tilføjet til ordbogen. Er det ikke muligt, er "cancel culture" også tilføjet til ordbogen, så vi nu sprogligt korrekt kan beskrive, hvordan vi boykotter en person eller institution.

Du kan se hele listen med de 214 nye ord på Den Danske Ordbog lige her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...