Dina Mofidi er folketingskandidat for Moderaterne i Nordjylland. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Mennesker

24-årige Dina spyttet på og råbt ad i Gaden

Det verbale overfald og spytteriet betyder, at Dina Mofidi fremover kommer til at ændre den måde, hun fremstår i offentligheden på

13. august 2022 kl. 20:50

AALBORG: Det kan have sine konsekvenser at stille op som folketingskandidat. Det måtte 24-årige Dina Mofidi fra Aalborg erkende fredag aften.

Moderaterne-kandidaten var taget i Jomfru Ane Gade for at nyde en kold fadøl efter en lang uge med nogle venner, men det, der skulle have været en festlig og fornøjelig tur, endte som det stik modsatte.

For kort efter, at Dina Mofidi havde sat sig på en af Gadens beværtninger, kom to jævnaldrende mænd hen til hende. Og derfra tog aftenens høje humør et styrtdyk.

- De to begynder lidt aggressivt at stille spørgsmål til mit kandidatur, og da vi har siddet der lidt, begynder den ene fyr at spytte på mig og råbe mig helt op i ansigtet, beskriver Dina Mofidi om fredagens oplevelser.

- Jeg bliver selvfølgelig mega chokeret og prøver at tage dialogen med dem. For jeg vil jo gerne snakke politik, men det går jo ikke, at de spytter på mig.

Da de to mænd fortsætter deres angreb på folketingskandidaten, bryder andre ind og beder dem om at opføre sig ordentligt.

Mens opmærksomheden var rettet mod andre end Dina Mofidi, tog hun konsekvensen og gik. Der sluttede aftenen.

Har fået undskyldning

De to mænd opsøgte Dina Mofidi i Jomfru Ane Gade, og det har den ene af dem, ham der spyttede på hende, gjort igen.

Ikke for at komme med yderligere angreb, men derimod for at komme med en undskyldning.

- Ham, der spyttede på mig, har skrevet til mig og beklaget den måde, han reagerede på. Det er jeg super glad for, at han har gjort. Det er dejligt, at han også anerkender, at det ikke var den bedste opførsel, forklarer Dina Mofidi.

Selvom folketingskandidaten ved, hvem den ene mand er, har hun ikke tænkt sig at politianmelde sig.

Læs mere om Dina Mofidis aften i Jomfru Ane Gade og om, hvordan det påvirker hende fremover på Nordjyske.dk.

Annonceret indhold

Nyeste