Jacqueline Taul troede, hun skulle droppe karrieren og satse på et 8-16-job for at være der for sin datter. Men nej, det fungerede slet ikke.

Jobbet på Slotshotellet var godt, men var det ikke noget med, at man som ung mor skulle drosle ned og få mere tid til familien? Bage boller, hente og bringe og bare arbejde mindre, spurgte hun sig selv om?

- Kvinder i dag forventes stadig at sætte karrieren på pause for at være der for familien, så den retning tog jeg også. Så jeg sagde mit job op og begyndte som lærer på Tech College, hvor jeg i otte måneder underviste receptionisterne og på den måde kunne arbejde 8-16, siger Jacqueline Taul.

- Det var superfedt at være lærer og gav mig en masse energi. Med ti års erfaring i hotelbranchen kunne jeg virkelig koble uddannelsens teorier og branchens praksis sammen, og svare på alle elevernes nysgerrige spørgsmål.) Men det var alligevel ikke nok, siger hun.

- Jeg skulle ikke være speltmor, det har jeg simpelthen for meget krudt i r.... til, griner hun.

Jakob Kanne Bjerregaard
Efter gymnasiet fik Jacqueline Taul et afløserjob i receptionen på First Hotel Aalborg. I dag ti år efter er hun chef på Hotel Phønix. Foto: Torben Hansen

Enan ringede

Så et opkald fra hotelmagnaten, Enan Galaly, viste hende vejen. Enan Galaly ejer flere hoteller, blandt andre Hotel Marselis i Aarhus og Hotel Phønix i Aalborg.

- Jeg har kendt Enan hele mit liv, da min far, Finn Taul, har arbejdet for ham i mange år. Så da jeg blev spurgt, om jeg ville være hotelchef på Hotel Phønix, var der ingen betænkningstid, siger Jacqueline Taul.

- Min far var direktør på Phønix det meste af min barndom. Det var her, vi holdt alle højtider. Alle juleaftener, Mortens Aftener og mange andre helligdage. Så det var nemt at sige ja, siger Jacqueline Taul.

Jakob Kanne Bjerregaard
Hotelkongen Enan Galaly har selv ansat sin nye hotelchef. De har begge arbejdet sig hele vejen op. Arkivfoto: Mette Nielsen

Arbejdede sig op - hurtigt

Hun er som 21-årig uddannet receptionist og har arbejdet sig op derfra på ganske kort tid. Som 25-årig blev hun direktør på det, der i dag hedder Pier 5 Hotel, men i daglig tale Slotshotellet. Indtil hun for et år siden sagde op. Ikke noget hun har fortrudt, for det lærte hende at finde ud af, hvem hun er.

- Jeg har en masse energi, jeg skal have brugt. Det fungerede ikke for mig med 8-16, og efter et stykke tid her på Phønix kunne min mand tydeligt mærke forskel. "Godt, du er tilbage," sagde han. Nu er jeg der, hvor jeg skal være, siger Jacqueline Taul.

Det kan godt være, at dagligdagen bliver lidt mere besværlig, når også hendes mand har en karriere, der skal passes. Men det løser de.

- Vi har heldigvis en stor familie til at hjælpe med at passe vores datter Ea, og så har jeg i hvert fald et meget fleksibelt arbejde, hvor jeg kan tilrettelægge min dag og uge præcis, som vi har behov for, siger Jacqueline Taul.

Da hun stadig var direktør på Slotshotellet, lavede vi dette portræt af hende, som du kan læse her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...