Kom tættere på Karsten Andersen og Mikael Helstrup, der driver Delikatessen på Østerbro

60-årige Karsten Andersen og 57-årige Mikael Helstrup åbnede sammen Delikatessen på Østerbro 1. marts 1989. Familien og vennerne var en smule skeptiske. Men 30 år efter kan de konstatere, at byens ældste slagterforretning stadig kan noget helt speicelt. Kunderne bliver i hvert fald ved med at komme igen og igen. Jubilæet fejres først i april og maj, men så regner de to slagtermestre også med, at vejret er med dem.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så jer til at tænke på?

De steder, vi holder af i Aalborg - havnefronten og midtbyen, hvor alle de nye ting skyder op her omkring os.

Hvilken bydel bor I i, og hvorfor blev det jeres?

Vi bor begge to i hver sin lejlighed på Østerbro - tæt ved butikken. Karsten har boet der siden 1980, og Mikael siden 1991.

Det var Karsten, der startede i butikken i 1980, og han var kendt på Østerbro.

Derfor valgte han at blive på Østerbro, og Mikael lærte Karsten at kende i 1988, og var med på at starte op i den lukkede butik.

Anne Helene Thomsen
Karsten Andersen (tv) og Mikael Helstrup har sammen drevet butikken i 30 år. Foto: Claus Søndberg

Havde I forestillet jer, at det skulle blive til 30 år - og sikkert mere?

Vi havde håbet og troen, da vi startede - selvom de første fem år var op ad bakke, for ingen kendte os, og butikken var jo lukket kort, da vi overtog den.

Og selvom der havde været slagterbutik der siden 1907, og butikken dermed er Aalborgs ældste slagterbutik, var det lidt svært. Også vores egne familier var lidt skeptiske. De troede heller ikke på, at det kunne gå. Men vi ville bevise noget andet.

Det har været spændende at se det hele skyde op fra ingenting til det, som det er blevet til i dag. Det har været en hård proces, men dejligt at se, når folk vender tilbage og er glade for det, de har fået. For så bliver vi også glade

Hvordan er området omkring Østerbro at drive forretning i?

Det er nok et lidt svært sted at drive butik, og vi tror, at 80 procent af vores kunder er nogle, der kommer kørende hertil.

Med to supermarkeder lige omkring os, kan det være svært at lokke kunder ind.

Så kunne vi lære folk at kigge på kiloprisen på kødet og ikke se på de gule mærker med tilbud, så ville de indse, at det ikke altid er dyrere at gå til den lille slagter.

Det der er skønt, er at se de samme kunder - nogle helt tilbage fra da vi startede - bare i en ældre udgave. Men også at møde nye kunder, der bare lige skal ind og kigge, og så bliver fristet og vender tilbage

Anne Helene Thomsen
Det er de gode gamle opskrifter, der er i brug, og det får kunder til at komme langvejs fra. Foto: Claus Søndberg

Hvordan tror I fremtiden ser ud for jeres forretning?

Det er svær at sige, for vi har jo en hård konkurrent i supermarkederne.

Men med alle de trofaste kunder, der vil have noget godt, velhængt kød og hjemmelavet pålæg og salater, som det blev lavet fra gammel tid, så tror vi nok på, at det skal gå.

Hvad er jeres hemmelighed?

Alle spegepølser, kødpølser og leverpostej er fra de gamle slagterbøger, der har været i butikken siden 1907. Og så bruger vi stadig vores gamle sten røgovn til hjemmerøget bacon, hamburgerryg og skinker.

Vi kan mærke, at når folk skal bruge nogle specielle ting, som man ikke kan købe i supermarkedet, så ved de godt hvor den lille slagter ligger.

Også vores smørrebrødssalg er også steget op igennem årene, fordi folk siger, de kan smage, at pålæg og salater er hjemmelavede.

Hvor længe bliver I ved?

Vi håber begge to på nogle gode år fremad - så længe helbredet vil, for vi kan også godt mærke, at vi ikke er 25 år længere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...