Gå lidt væk fra alfarvej og find fire oversete spisesteder i Aalborg. Foto: Vegandóttir
Mad & Drikke

4 oversete spisesteder i Aalborg

Aalborgs restaurantliv bugner af spændende steder. Her er fire gode spisesteder, man nemt kan overse

15. august 2022 kl. 18:07

AALBORG: Ikke alle spisesteder har masser af følgere på Facebook. De klarer sig alligevel i det skjulte med et velkendt koncept og en fast kundeskare.

Nu er det din tur til at genopdage byens skjulte - eller glemte - perler.

The South Indian

Autentisk indisk mad med masser af kød er The South Indians stil. Foto: Jakob Kanne Bjerregaard

Alle byer bør have et sted med "good indian food". Heldigvis er det muligt i Aalborg, hvor kæden The South Indian nu er at finde i Sankelmarksgade, hvor der før lå schnitzel-restauranten Paprika.

Som navnet antyder er The South Indian fra det sydlige Indien, hvor der normalt er et meget vegetarisk køkken. Det mærker man dog ikke noget til i den 65 punkter lange menu, hvor kødretter dominerer, lyder det fra køkkenchefen.

Det er her, man får de populære butter chicken og tikka masala, men der er også dosa-pandekager med fyld lavet af de bedste indiske krydderier.

Kokken er selv indisk af afstamning, og det borger for kvaliteten og autenticitet. Klart et besøg værd.

Taverna Zorba

Taverna Zorba i Sankelmarksgade er Aalborgs eneste græske restaurant. Foto: Jakob Kanne Bjerregaard

På listen over de bedste græske restauranter i Aalborg ligger Taverna Zorba nummer 1. Der er nemlig ingen over og ingen under Aalborgs eneste restaurant med græske retter.

Ejeren er grækeren Madalin Marius Chiritescu, og han laver mad, som man kun får det i Grækenland med klassiske retter som souvlaki, saganaki, moussaka, biftéki, kléftiko, bekriméze, boúti arni og de klassiske brizóles - lammekoteletter.

Priserne er overkommelige i forhold til andre á la carte-restauranter, hvor den dyreste hovedret med oksefilet koster 209 kroner.

Restauranten er åben mandag til lørdag og kun til aften.

VeganDóttir

Den veganske madvogn VeganDóttir i Råt&Godt i Aalborg er et godt første møde med vegansk mad. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

Hvis man skal prøve at smage fastfood uden animalske produkter, så er VeganDóttir det helt rigtige sted at begynde.

Her nørdes der veganske retter, der er lavet fra bunden, det vil sige ingen brug af halvfabrikata.

De fleste ingredienser er økologiske, og VeganDóttir samarbejder med lokale grøntsagsproducenter tæt ved Aalborg.

Det særlige ved VeganDóttir, er, at maden smager rigtig godt. Der er smæk på smagen, og man kommer ikke til at savne kødet.

Du finder VeganDóttir i en madvogn uden for Råt & Godt Urban City i Aalborg.

Duus Vinkjælder

Duus Vinkjælder i Aalborg. Værd at besøge, selv om du har set dette billede. Foto: Martin Damgård

I gamle dage og helt op til 1990'erne har Duus Vinkjælder været et sted, hvor der blev festet igennem. Der var langborde og masser at drikke og lidt at spise.

I dag lægger de smukke hvælvinger i kælderen loft til en spiserestaurant af den ærkedanske slags med smørrebrød, tarteletter og stegt flæsk.

Primært den ældre generation finder herned, men det er altså en stor oplevelse at gå ned ad trappen for første gang og møde det mere end 100 år gamle lokale og nyde en frokost eller en gang aftensmad.

Ikke overset af alle, men spisestedet i Jens Bangs Stenhus er klart et besøg værd.

Annonceret indhold

Nyeste