Confiteret and, andelår, og grillet andebryst. Kær spise kommer i mange afskygninger - nu også i en burger

AALBORG: Det er jul, og det betyder selvfølgelig, at menukortene på byens caféer og restauranter byder på julelækkerier i alle afskygninger. Og det gælder naturligvis også kongespisen over den alle: And!

Flere af byens caféer har oprustet den traditionelle caféburger med en version med and, andebryst eller confiteret and - og vi kan lige så godt sige det med det samme: Det vil du ikke gå glip af!

Her får du fire steder i Aalborg, hvor du kan få stillet din andecraving og mæske dig i lækker andeburger.

Anne  Norre
2020 var første gang Caféministeriet havde double duck christmas burger på menukortet og det blev et kæmpe hit. Arkivfoto: Niels Skovmand

Caféministeriet

Hos Caféministeiet i Møllegade finder vi ikke bare en burger med en slags and i - nej, her får du dobbelt op på and i form af grillet andebryst og confiteret andelår.

De kalder den double duck christmas burger, og i denne her fætter får du en blød briochebolle med 2xand, hjemmesyltet rødkål a la kimchi, syltede agurker og sprød spidskålssalat. Hertil både crispy meny chips, grove fritter og masser af den go'e andesauce. Av for katten!

Prisen for hele herligheden ligger på 149 kroner.

Wildebeest Gastropub

Der er altid masser af spændende sliders at vælge imellem hos Wildebeest, der i 2021 er flyttet i nye lokaler i Reberbansgade. Og det gælder selvfølgelig også her op til jul, hvor man har suppleret menukortet med en andeversion med navnet nord-jul-and.

Her får du confiteret and i friskbagt bolle fra lokalt bageri med aioli, æble, rød- og hvidkålssalat, persille og syltede rødløg.

Vil du have dobbelt op lækre julesliders finder du også en skinke nisse (ja, det hedder den altså) af braiseret skinkeyderlår, tyttebærkompot, mayo, rødkål, salat og kartoffelchips.

Skinkenisse får du til 65 kroner, mens du må slippe 68 kroner for nord-jul-and.

Anne  Norre
De går ikke ned på confiteret andelår i andeburgeren hos Café Peace. Privatfoto.

Café Peace

Er du bare allermest til confiteret and, så er det andeburgeren fra Café Peace, du skal gå efter.

Den smørbløde and, der er tilberedt i andens eget fedt fås i en briochebolle direkte fra bageren med masser af syltede lækkerier i form af råsyltet rødkål, syltede rødløg samt salat og dijonmayo. Hertil får du selvfølgelig en god portion chrunchy fries med aioli til.

Prisen ligger her på 150 kroner, og her kan selv voksne mænd blive mætte.

Grillen Burgerbar

Skal din burger helst være fra en ægte burgerbar, så skal du forbi Grillen Burgerbar på Ved Stranden.

Her får du en grill de canard med confiteret andelår, rødkål, flæskesvær, pickles og mayo i den sædvanlige bløde bolle.

I prisen på de 134 kroner får du både valgfrie fritter og en drikkevare efter eget valg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...