Du guides ud i idylliske, trafikfattige naturperler i byen - vælg selv distancen

AALBORG: Mangler du inspiration til gode løberuter, der tager dig ud i naturskønne omgivelser og væk fra de store, trafikerede veje i byen? Så skal du læse med her.

Der er mange naturperler i både centrum og udkanten af byen, som er ideelle at sætte kursen mod, når pulsen skal op ude i den friske luft. Du behøver altså ikke bevæge dig langt for at få blødt underlag og omgivelser af skov, vand og bakkedale.

Vi har optegnet tre ruter i tre forskellige længder, så du kan kaste dig ud i den, der bedst matcher dine ben og løbeentusiasme. Med lidt god fantasi og eventyrlyst kan du selvfølgelig hive kilometer ind og ud af ruterne, som starter og slutter samme sted.

5 km: Mølleparken og Kridtgraven

Hvis du er til bakket terræn med god udsigt som belønning, så er det her ruten til dig!

Mølleparken, som er lokationen for første etape på turen, er ideel til løb, hvis man ikke er skræmt over lidt hældning - 26 meter for at være præcis.

Katrine Brix
Hvis man gerne vil nyde synet af Aalborg fra højden, så er Mølleparken et oplagt sted. Arkivfoto.

Flere steder på ruten gennem Mølleparken er der en fantastisk udsigt ud over Limfjorden og midtbyens mange seværdigheder, og du kommer i nærheden af både Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg Tårnet og Aalborg Zoo.

Videre fra Mølleparken går turen mod Kridtgraven i Aalborgs Vestby, hvor du kan løbe på stisystemer langs det turkisblå vand - et sted, der skal opleves!

Katrine Brix
Arkivfoto: Henrik Bo

Vær opmærksom på, at badning frarådes, selvom det kan virke enormt fristende. Du må hjem til bruseren eller forbi Limfjorden for at blive kølet ned.

Grafik:

10 km: Broerne og Lindholm Fjordpark

Her er ruten til dig, der er frisk på tur/retur over Limfjorden og vil have konstant kig til vandet.

På ruten bevæger du dig fra pulserende storbyliv til rolige naturomgivelser, idet du krydser broen og guides ud i den populære Lindholm Strandpark og videre ud til Lindholm Fjordpark.

Katrine Brix
Lindholm Strandpark er et lækkert sted at nyde vejret på solsiden. Arkivfoto.

Fjordparken er rig på naturoplevelser i form af både planter og dyr, såsom falke og råvildt, og du skal med garanti ikke være bange for at løbe ind i en masse afbrydelser, støj eller mennesker.

Er du i plus på overskudskontoen kan du kaste dig over strandparkens udendørs fitnessområde, som byder på et stort udvalg af forskellige redskaber.

Grafik:

15 km: Østerådalen

Østerådalen er et skønt naturområde meget tæt på centrum og her får du både skov, sø, by og åbne græsarealer. Ruten starter bag Godsbanen, på den anden side af Østre Allé og du kommer vidt rundt i dalen uden at ramme samme stier.

Området er i alt omkring 100 ha. og har et rigt dyre- og planteliv, og det er mere reglen end undtagelsen, at man får selskab af ænder, svaner, harer, rådyr og så videre.

Katrine Brix
Et blik ud over en del af den idylliske Østerådal pakket ind i solskin. Arkivfoto: Michael Koch

Aalborg Kommune har været meget gavmild med at anlægge et net af stier og gangbroer på kryds og tværs. Med det sagt; du løber ikke tør for "løbebaner", hvis du føler dig spontan på turen, og det er altså nemt lige at hive et par kilometer mere eller mindre med hjem.

Du kan også finde inspiration til ruter ved Infohuset, som ligger i den nordlige del af Østerådalen med indkørsel fra Over Kæret.

Grafik:
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...