Vi har udvalgt en håndfuld events, det bliver svært at undgå i 2022

AALBORG: 2021 har været et underligt år. Vi gik ind i året med restriktioner, vi går ud af det på samme måde.

Men nok om det. For vi skal fremad, og i 2022 kan vi forhåbentlig lægge alt det der med det unævnelige c bag os. Vi satser ...

Lige meget hvad, så har vi masser at glæde os til. For som altid, når vi går ind i et nyt år, er det med gode planer for, hvad der skal ske de kommende måneder.

Vi har udvalgt 5 begivenheder, du får svært ved at komme udenom i 2022.

Katrine Schousboe
Der var seneste karneval i Aalborg i 2019 - men til foråret skulle der gerne være comeback til byens største fest. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Byens største fest

Der er fester, og så er der karneval. Og vi begynder netop ved byens ubetinget største årligt tilbagevendende begivenhed.

Aalborg Karneval satser nemlig benhårdt på at skabe en kæmpe fest til foråret. Ikke alene har karnevalsugen med international parade, børnekarneval og ikke mindst den store folkelige fest været aflyst de seneste to år, karneval markerer også sit 40 års jubilæum det kommende forår.

Karneval har - indtil det der med c - redet på noget af en popularitetsbølge med deltagerrekord efter deltagerrekord. Vi håber på et brag af et comeback for hele byens fest og glæder os til "karneval classic" med stjerneparade og gang i gaden.

Karnevalsugen begynder med den internationale parade fredag 20. maj 2022 - og en god uge senere, lørdag 28. maj, er der den store parade gennem byen.

Katrine Schousboe
Det højeste punkt på Fårup Sommerlands nye kæmpe-rutsjebane, Fønix. Den bliver 40 meter høj og 905 meter lang. Arkivfoto: Bo Lehm

Danmarks højeste forlystelse

Vi bevæger os for et kort øjeblik udenfor byen. For nogle begivenheder er der så meget gang i, at man godt gider en mindre køretur for at komme med.

En af dem er Fårup Sommerland, som forventeligt lancerer sin hidtil største og dyreste forlystelse i forbindelse med sæsonåbningen til påske.

Fønix, som forlystelsen hedder, slår alle rekorder og indtager pladsen som landets hurtigste rutsjebane. Du skal i bogstaveligste forstand holde på alt, når du suser af sted med op mod 95 km/t på den knap en kilometer lange tur - og undervejs møder 14 forskellige elementer som drop, loops og twists, der til sammen skulle give 9,2 sekunders vægtløshed på turen.

Katrine Schousboe
Tall Ships plejer at være et trækplaster - til august kan du igen opleve de mange skibe i Aalborg. Arkivfoto: Hans Ravn

Sømænd på kajen

Gæster fra det meste af verden, masser af stemning og tusindvis af forventningsfulde nordjyder.

The Tall Ships Races er traditionelt et trækplaster af de helt store. Og i begyndelsen af august lægger Aalborg og Nørresundby for sjette gang havnekaj til et udsnit af verdens mest imponerende sejlskibe.

Fra 4.-7. august 2022 er Aalborg nemlig sluthavn for den gigantiske fest, som undervejs også kommer til Esbjerg, Harlingen og Antwerpen.

Bliver det som de øvrige år, vil der være masser af uniformer og skibe at kigge på, og som vi for nylig her på aalborg:nu kunne fortælle, så har arrangørerne af Tall Ships Races allerede offentliggjort, hvem der spiller på havnekajen i forbindelse med festen.

Katrine Schousboe
I slutningen af juli vil Kildeparken genlyde af musik og glade stemmer, når Colorz Festival bliver en realitet. Arkivfoto: Martin Damgård

Farver på Kildeparken

Det er svært at lancere en ny festival, når store dele af verden er plaget af en pandemi. Men så meget desto større er forventningerne måske bare til Aalborgs nye festival Colorz.

Festivalen skulle have været i luften den forgangne sommer, men blev udskudt. I stedet skulle du efter planen kunne gå ombord i kolde fadøl, musik og street art i Kildeparken 28.-30. juli 2022.

Colorz Festival har ifølge deres hjemmeside arrangeret store- og mellemstore koncerter og festivaler siden 2000, og de fremhæver samarbejde med bl.a. Snoop Dog, Ice Cube og andre større udenlandske navne.

Endnu er der ikke kommet noget frem om, hvem vi kan forvente at høre her i byen, men Oscar Abrahamsson, der står bag festivalen, har tidligere udtalt, at han har ambitioner om at skabe endnu et kulturelt fyrtårn i byen.

Katrine Schousboe
I det forgangne år blev omdannelsen af Nytorv færdig, nu er turen kommet til næste stræk. Arkivfoto: Henrik Louis

Årets opgravning(er)

Åbning af åen gennem Karolinelund, Plusbus-ruter og det sædvanlige random vejarbejde. Der bliver gravet og udviklet på livet løs i Aalborg i de her år. Men mens, det er lækkert med de nye muligheder og byrum, der bliver skabt, så er de mange opgravninger ind i mellem noget af en prøvelse for byens fodgængere og trafikanter.

Har du din jævnlige gang i midtbyen, har du kunnet glæde dig over fravær af afspærringer på de mest centrale strøg de seneste måneder, men snart går det løs igen.

Arbejdet med dels at forskønne dels at give cyklisterne bedre vilkår fortsætter nemlig i projektet fra Nytorv til Nordkraft.

Til foråret, når frosten slipper, genoptager kommunen arbejdet på strækket Braskensgade til Medborgerhuset. Nogen egentlig event er det ikke - men du kan til gengæld glæde dig til bredere fortov med plads til træer på Føtex-siden og cykelbaner i begge retninger. De to tunneler ved Medborgerhuset bliver lavet om til henholdsvis passage til fodgængere og cykelsti og cykelparkering.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...