1. juni gentager kronprinsessen succesen med Royal Run og inviterer os til løb.  Arkivfoto: Martin Damgård
Det sker

5 begivenheder du vil høre om i 2020

Vi har udvalgt en håndfuld events, det bliver svært at undgå

01. januar 2020 kl. 10:00

AALBORG: Der er nyheder alle steder - døgnet rundt. Forretninger åbner og lukker, og mennesker kommer og går. Og så er der de begivenheder, hvor man lang tid i forvejen kan forudsige, at de er sikret plads på nyhedspaletten.

Her guider vi dig til fem events i Aalborg, du får svært ved at komme udenom i 2020.

Løb med Mary

1. juni kan du for tredje gang løbe en tur i Aalborg med en ægte kongelig.

Kronprinsesse Mary kommer nemlig til byen for at deltage i årets Royal Run. Løbet bliver større og flottere end nogensinde - med start på havnen og tre forskellige distancer at vælge mellem.

Mænd i uniform

Har du hang til mænd i uniform, så skal du være i byen 22.-29. august.

Her kommer op mod 5000 brandmænd fra hele verden til Aalborg for at dyste i 41 discipliner ved World Firefighters Games WA Inc.

Det er 14. gang, at man holder dysten - men første gang, du kan opleve den i Aalborg.

5000 brandmænd fra hele verden kommer til Aalborg for at dyste ved deres helt eget verdensmesterskab i august. Arkivfoto: Bente Poder

Danmark frit

Til maj er det 75 år siden, Danmark blev befriet.

Det bliver her i Aalborg fejret med en stor frihedsfest med blandt andet lysoptog, alsang og en gratis koncert for alle på havnen.

Indtil videre har arrangørerne afsløret, at Pernille Rosendahl og Shaka Loveless spiller - men der vil blive offentliggjort flere navne i løbet af foråret.

Et helt nyt torv

Det er kun en god måneds tid siden, at den nye Budolfi Plads blev indviet.

Men intet år uden store forandringer i midtbyen, og i 2020 er det strækningen Nytorv til Nordkraft, der står for tur.

Arbejdet med at forvandle det centrale strøg til et attraktivt byrum med plads til både fodgængere og cyklister forventes nemlig at gå i gang i begyndelsen af det nye år

Aalborg Karneval har slået deltagerrekord flere år i træk - mon det også bliver tilfældet i 2020? Arkivfoto: Jesper Thomasen

Hele byens fest

Lige så sikkert det er, der kommer blade på træerne, lige så sikkert er det, at der er lagt op til en gigantisk karnevalsfest i foråret.

Under temaet Når jeg bliver stor vil titusinder feste igennem i byens gader 23. maj.

Konceptet er det velkendte - med stjerneparade og fest i Kildeparken til langt ud på natten. Indtil videre har Aalborg Karneval afsløret, at Kato og Zookeepers leverer musikken, men flere navne er på vej.

Annonceret indhold

Nyeste