Kom i gammeldags efterårsstemning

AALBORG: Efteråret er efterhånden over os, og vi har med hjælp fra medarbejderne hos Aalborg Stadsarkiv været i de historiske gemmer, for at se på hvad aalborgenserne foretog sig i disse måneder i gamle dage.

Pauline Vink
Foto: Aalborg Stadsarkiv

Efterårsorkan, 1933

På forsiden af Nordjyske Stiftstidende 12. oktober 1933 kunne man læse overskriften "Efteraarets første storm hærger landet". Det var en voldsom storm, der med sin orkanstyrke forvoldte mange skader igennem byen og her også på spiret fra bygningen på hjørnet af Steen Blichers Gade og Boulevarden. I dag er spiret heldigvis på sin plads igen.

Pauline Vink
Foto: Aalborg Stadsarkiv

Rulleskøjtekonkurrence i Karolinelund, 1954

Før i tiden var Aalborg Stiftstidende arrangør på en række forskellige arrangementer i efterårsferien, og i 1954 afholdte de altså en rulleskøjtekonkurrence i Karolinelund for børnene i byen. Hovedpræmien i konkurrencen var et gavekort til Søren Velklædt, der var navnet på drengeafdelingen i butikken London Magasinet. Banneret på billedet, med ordene "Alle raske drenge er Søren klædt", er altså derfor en reklame for butikken.

Pauline Vink
Foto: Aalborg Stadsarkiv

Høstfest, 1953

I 1953 afholdte Aalborg en stor høstfest i Kildeparken for at markere forskellen på høstarbejdets udvikling de seneste 50 år. Den daværende borgmester Marius Andersen åbnede festen, der blandt andet bød på musik fra værftsorkestret, æbleskiver og forskellige tombola boder. En masse mennesker deltog i det store høstoptog igennem byen, der havde til formål at henlede opmærksomheden på festen i Kildeparken. I optoget kunne man se folkedansere, der med redskaber illustrerede de gamle dages manuelle høstarbejde, imens traktorer og fladvogne symboliserede mekaniseringen.

Pauline Vink
Foto: Aalborg Stadsarkiv

Den første Børnehjælpsdag, 1904

Denne begivenhed var en slags efterårsbyfest og indbragte hele 30.000 kroner til hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen, der hjælper udsatte børn og unge. Billedet her er taget på værtshuset stop Nu Lidt på Østerbro. Herren i det hvide tøj på billedet er politimester Smit, der ledede stedet, og derfor blev værtshuset i folkemunde kaldt for Stop Nu Lidt Smit.

Pauline Vink
Foto: Aalborg Stadsarkiv

Aalborg Dameroklub

Billedet her er fra indvielsen af roklubbens båd og bådhus, der lå ved Badehusvej. I såkaldte tækkelige klæder kunne damerne udøve deres aktiviteter, og kvinden, der ses på billedet som nummer to fra venstre, er Anna Pingel, som året forinden forgæves havde forsøgt at indmelde sig i herrernes roklub. Klubbens lærer sergent K. Kristensen lovede pigerne, at han ville lære dem at ro, og det blev altså i deres egen roklub.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...