Byen summer af aktiviteter den kommende uge - vi guider til nogle af dem

AALBORG: Tusindvis af børn i byen venter med længsel på, at klokken ringer ud senere i dag, fredag. Forude venter nemlig en uges efterårsferie for store og små.

Mens nogen drager udenlands, skal andre bruge nogle af de mange muligheder, som byen byder på de kommende dage. Og der er masser af vælge imellem - af både den slags, hvor der skal penge op af lommen og af de gratis glæder.

Vi har samlet fem oplagte bud til dig, der skal have børn med i byen.

Mandag - Prop og Berta

Igen i år lægger Plantorama op til en underholdende efterårsferie, når den tykke Prop og hans ko Berta, der begge er kendt fra tv, inviterer til forestilling.

Oplev det underholdende og populære dukketeater, når de to dukker besøger dit lokale havecenter i Aalborg mandag 14. oktober kl. 11.00 og kl. 14.00.

Forestillingen fortæller den sjove, men også hårrejsende historie om, hvordan de to venner møder hinanden. Prop forlader byen og drager på landet for at finde sig et nyt hus. På sin vej møder han den talende ko Berta, politimesteren Frederiksen og de små Tyttebøvser, som han hurtigt bliver gode venner med. Sammen er vennerne på eventyr i skoven, men midt i al idyllen truer den onde heks Fullatrix. Hun kan hverken lide mennesker eller Tyttebøvser, så Prop og Berta må kæmpe for freden. Heldigvis finder vennerne en udvej, og sammen bliver de dagens helte.

Forestillingen varer cirka 35 minutter. Den er for børn mellem tre og ni år, og det er ganske gratis at være med.

Katrine Schousboe
Herrelandsholdet vender tilbage til Aalborg i den kommende uge, og Åge Hareide har udtaget truppen, der både tæller Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær. Arkivfoto: Henrik Bo

Tirsdag - landskamp

Har familiens yngste aldrig set landsholdet live, så er chancen der nu - midt i Aalborg.

Efter at have spillet i en udsolgt kulisse på Aalborg Stadion sidste år, vender herrelandsholdet nemlig tilbage. Denne gang skal formen testes mod Luxembourg tirsdag 15. oktober kl. 19.00.

Åge Hareide har udtaget holdet, og der bliver helt sikker fest og jubel på stadion, når truppen, der tæller både Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær, løber på banen.

Ved du, hvor hårdt du sparker til bolden - eller om du kan placere bolden helt oppe i krogen? Ellers kan du finde ud af det, når der før kampen varmes op med fede aktiviteter for alle i fanzonen.

Glæd dig til aktiviteter som speedcage, panna, præcisionsskud og meget mere.

Når du har lagt vejen forbi fanzonen, hvor du også kan få malet dannebrog på kinderne og købe merchandise, er du helt sikkert klar til kamp.

Fanzonen åbner kl. 16.00, og er placeret på p-pladsen ved Nord Tribunen.

Kan du ikke vente med at se spillerne i aktion, kan du også lægge vejen forbi den åbne træning på Aalborg Stadion mandag 14. oktober kl. 17.00. Her kan du komme helt tæt på din yndlingsspiller og få både autografer og billeder med hjem.

Katrine Schousboe
Bliv brandmand for en dag, når Nordjyllands Beredskab åbner brandstationen torsdag. Arkivfoto: Lasse Sand

Torsdag - åben brandstation

Det er en mangeårig tradition, at Nordjyllands Beredskab åbner brandstationen for store og små i efterårsferien

Således også i år, hvor brandfolkene glæder sig til at se masser af glade børn og deres familier. Det sker torsdag 17. oktober kl. 13-15 på brandstationen i Thomas Boss Gade 6.

Brandmændene viser blandt andet, hvordan de redder personer ned fra højder og frigør mennesker, der er fastklemt i biler. Du får også mulighed for at komme ind og sidde bag rattet i en af brandbilerne.

Stigevognen er også kørt ud af garagen. Så har du mod på at komme op i højderne og se Aalborg fra oven, så kan du få en tur i stigen, sammen med brandmændene. Du kan selvfølgelig også prøve at slukke en brand.

Åbent hus er for alle og ganske gratis.

Katrine Schousboe
Figurerne fra Paw Patrol er populære hos de mindste - torsdag kommer de i Bilka. PR-foto

Torsdag - Paw Patrol

Chase, Marshall og Ryder er tre velkendte figurer for mange mindre børn.

Hundene fra Paw Patrol og drengen Ryder er gået rent ind for de yngste tv-seere i Danmark, hvor serien blandt andet sendes på DR's Ramasjang.

I efterårsferien kan de trofaste fans møde tre af deres helte i landets Bilka varehuse. Chase er politihund og Marshall er brandhund, og sammen med drengen Ryder klarer de alle farlige situationer.

Chase og Marshall har været på tour i Bilka tidligere, men denne gang får de besøg af hovedpersonen Ryder. Til eventen i Skalborg torsdag 17. oktober kl. 12.00-15.00 kan børnene hilse på de tre populære figurer og få taget et billede med dem. Derudover tager de klistermærker og plakater med, som de deler ud til alle børn og der vil være kaffe til de tålmodige forældre og bedsteforældre.

Samtidig er der fra den 16.-29. oktober skattejagt i alle landets varehuse. Børnene skal rundt i varehuset for at finde fem bogstaver. Til sidst skal de stave det hemmelige ord og udfylde flyeren, som afleveres tilbage i Paw Patrol standerens postkasse. Der trækkes vindere hver uge.

Hele ugen - Lego i Salling

Ferietid er legetid. I Salling kan du hele ugen slippe kreativiteten løs med den nye Lego-serie Hidden Side.

Området ved Sallings hovedindgang vil blive pyntet med spindelvæv og spøgelser – og her vil der være en masse ’uhyggelige’ aktiviteter. Man kan blandt andet bygge sit eget spøgelse i Lego Hidden og vække legoklodserne til live via den gratis Lego-app. Eller man kan være med til at bygge en Lego Hidden mosaik sammen med andre børn.

Du kan også besøge børneafdelingen og deltage i en skattejagt. Hver dag bliver der trukket en vinder af en Lego Hidden Side bus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...