Der er både traditionelle og utraditionelle julemarkeder på programmet

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder også, at flere af Aalborgs aktører ruller hele kavaleriet ud med julede sager på deres hyggelige julemarkeder.

Vi har samlet fem markeder, hvor du er garanteret nogle hyggelige timer.

Pauline Bülow
Det er tid til både gaver og glitter på byens julemarkeder. Arkivfoto: Torben Hansen

Håndværkerhuset, 17. og 18. november kl. 10-15

Hos Håndværkerhuset i midten af Aalborg kan du finde et lidt mere utraditionelt julemarked, men hvor der dog alligevel vil være nogle få boder med nisser.

Til gengæld kan du her finde sjove og personlige julegaver, som er lavet på værkstederne i huset. Det er blandt andet møbelpolstrere, snedkere, trædrejere og smede, der vil byde velkommen og give et indblik i, hvordan håndværkstingene bliver lavet på de åbne værksteder. Du vil også kunne finde malerier og ting lavet i pileflet og glas. På øverste etage holder naverne til. Det er rejsende håndværkere fra Skandinavien iklædt en traditionel og meget karakteristisk påklædning. Her sælger de varme drikke og en lun ret.

BoxTown, alle søndage imellem 18. november til 16. december kl. 11-16

I den kreative containerby i Vestbyen breder julestemningen sig også, og derfor har de skabt et nyt julekoncept i deres egen helt specielle ånd, nemlig et julemarked hvor bæredygtigheden er central.

Julemarkedet har hele 1000 m2 til rådighed, og du vil kunne finde lokale fødevarer, loppemarked og en reparationscafé.

Børnene kan besøge julemandens værksted, hvor de kan lave hjemmelavede julegaver, og så vil de lokale landmænd, der leverer råvarer til BoxTowns egne madboder, også komme forbi og fortælle om sæsonens fødevarer. Du kan selvfølgelig også købe et økologisk juletræ med hjem.

Nogle søndage vil der også være livekoncerter med kunstnere fra ind- og udland.

Folkekirkens Hus, 1. og 2. december kl. 10-18

Lions Club Aalborg Budolfi holder julemarked i Folkekirkens Hus i Aalborgsalen, der vil være pyntet op i dagens anledning.

Her får den ikke for lidt med nisser, julebag og hvad der ellers hører til, for julemarkedet er nemlig den lokale Lions Club afdelings absolutte hovedaktivitet.

Du vil kunne købe forskellige juleting, julesennep og julebag. Der vil også være tombola med gode præmier, en krambod og mulighed for at købe varme drikke og kage. Ligesom Lions Clubs andre aktiviteter går overskuddet ubeskåret til foreningens humanitære arbejde.

Pauline Bülow
Der vil være masser af nisser at finde til årets julemarkeder. Arkivfoto: Martin Damgård

Sct. Georgs Gildernes Julemarked i Aalborg Kloster, 24. november kl. 10-15.30

Årets tema for Sct. Georgs Gildernes julemarked er ”Julestemning som i gamle dage”, så der er lagt op til god gammeldags julehygge i de spændende omgivelser hos Aalborg Kloster.

Der vil være tre rundvisninger i klosteret i løbet af dagen, så det er derfor også en mulighed for at opleve klosterets spektakulære bygninger, og den helt særlige hygge som disse gamle bygninger helt automatisk fremmaner.

I klosterets refektorium vil du finde en tombola med præmier til både børn og voksne, en bod med ”mundgodt”, juledekorationer, og håndarbejdsting. Derudover er der også en bod med hjemmestrikkede nisser.

I priorstuen sælges der glögg og æbleskiver.

Julemarked på Gammeltorv, 16. november til 23. december

Du kan igen i år opleve det hyggelige julemarked på Gammeltorv, hvor 30 små træhytter og juleboder bliver sat op og danner en lille julelandsby.

Parishjul og hytter er allerede på plads, og Aalborg City har ambitioner om at være en af landets flotteste julebyer, så det er julemarkedet selvfølgelig en stor del af.

Aalborg City har meddelt, at der både vil være gengangere fra de seneste års julemarkeder, men at der også vil være spændende nye boder. Dog kan du være helt sikker på at finde klejner, glögg, vafler, æbleskiver, brændte mandler, juletræer og nisser.

Det store pariserhjul vil selvfølgelig også være på sin plads, så du også i år kan nyde den flotte udsigt over byen i den hyggelige forlystelse.

Julemarkedet åbner 16. november kl. 12, hvor julebelysningen i byen også vil blive tændt kl. 17 samme dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...