Bistro V deler ud af deres gode opskrifter - se hvordan du kan give den som bartender

AALBORG: Hvis du har lyst til at imponere dine gæster til din næste fest, så skal du læse videre. Vi har nemlig været en tur forbi Bistro V, for at se nærmere på hvilke drinks, der egner sig godt til de kommende dages julefrokoster eller nytårsaften.

Her er både klassiske, trendy og unikke drinks, så der er helt sikkert noget for enhver smag. Fælles for de fem drinks er dog, at de alle er forholdsvis nemme at lave og er enkle i både smag og udtryk. Sådan kan de nemlig bedst lide det hos Bistro V.

- Noget af det, der kendetegner Bistro V, er den simple nordiske stemning, og den er både til stede i vores menukort, indretning og i vores drinksudvalg, fortæller Lasse Ebbe Nielsen, der er bartender på Bistro V.

De fem drinks er indeholder fem forskellige grundlæggende spiritusvarianter, så du skal bare forholde dig til, om du er mest til tequila, hvid rom, whisky, gin eller mørk rom.

Du kan også gå i krig med alle fem varianter, og se det som en god mulighed for at få tømt barskabet for slatter - det er helt op til dig.

Skål og rigtig god fest!

Pauline Vink
Strawberry Margarita er en lækker kølende drink i varmen, men egner sig også perfekt til en julefest på grund af den røde farve. Foto: Lasse Sand

Strawberry Margarita

Denne drink er supernem og rigtig hurtig at lave, så dette er et rigtig godt bud på en festlig drink, som du kan lave til mange gæster.

Ingredienser:

2 cl tequila

1 cl Cointreau

Cirka en håndfuld frosne jordbær

1 cl limesaft

1 cl sukkerlage

Sådan gør du:

Alle ingredienser blendes. For at undgå, at blandingen sætter sig, kan du tilføje lidt kogende vand. Konsistensen skal være sådan, at du former en top, når du hælder drinken på cocktailglas. Du kan justere konsistensen ved at tilføje enten flere jordbær eller mere vand. Pynt med mynteblade og sugerør.

Pauline Vink
Piña Colada er en cremet og sød drink og kan derfor sagtens erstatte en dessert. Foto: Lasse Sand

Piña Colada

I kulden kan man godt savne solen lidt, men med denne eksotiske drink, kan du drømme dig væk til en fjern tropeø for en stund.

Ingredienser:

2 cl hvid rom

5 isterninger

2 cl kokosmælk (stuetemperatur)

8 cl ananasjuice

Evt. flødeskum

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne. Vil du have din Piña Colada endnu mere cremet, kan du tilføje flødeskum. Drinken serveres i hvidvinsglas og pyntes med en skive ananas og skovsyreblade.

Pauline Vink
Som navnet måske afslører er Whiskey Sour i den syrlige ende af skalaen. Foto: Lasse Sand

Whisky Sour

Her skal du have gang i cocktailsættet, for her skal både shaker og is-si i brug. Har du ikke sådan et sæt, kan du bruge to glas, som kan sættes sammen og en lille almindelig køkkensi.

Ingredienser:

2 cl whisky

3 cl limesaft

1 cl sukkerlage (f.eks. hjemmelavet eller Monin rørsukkersirup)

1 cl pasteuriserede æggehvider

3 isterninger

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne i din shaker og ryst i 15-20 sekunder. Fyld et lowball-glas 2/3 op med knust is og hæld drinken i glasset igennem sien. Pynt med mynteblade og sugerør.

Pauline Vink
Gin & Tonic er en rigtig klassiker - imponér dine gæster med en speciel en af slagsen. Foto: Lasse Sand

Gin & Tonic Special

Denne gin & tonic er også det, man kalder for en Gin & Tonic Femininum. Det betyder, at drinken placerer sig i den friske ende af spektret, hvorimod en Gin & Tonic Maskulinum vil være mere tør i smagen.

Ingredienser:

2 cl Silent Pool gin

Erasmus Bond Botanical Tonic Water

1-2 skiver lime

Sådan gør du:

Fyld et lowball-glas halvt op med isterninger, der er helt friske fra fryseren. Har isterningerne stået ude, smelter de nemlig for hurtigt og udvander drinken og dermed smagen. Hæld derefter tonic i og klem saften fra 1-2 både lime i drinken. Pynt med en skive lime på kanten og en båd i drinken samt skovsyre.

Pauline Vink
Bistro V har selv opfundet Green Mango-drinken, så her kan du give dine gæster en helt speciel oplevelse. Foto: Lasse Sand

Green Mango

Denne drink kan være et festligt indslag at lave ved bordet - drinken skifter nemlig farve i løbet af processen.

Ingredienser:

2 cl mørk rom

3 cl Monin mangosirup

2 cl Cointreau

8 cl appelsinjuice

1 cl Blue Bols

Sådan gør du:

Kom et par isterninger i et highball-glas og kom alle ingredienserne i. Afslut med Blue Bols - her vil drinken nemlig skifte farve fra gul til skarp grøn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...