Traditionen tro kan der allerede nu købes julete, julekaffe og chokoladeovertrukne pebernødder hos Kronen. Foto: Anne Norre Hansen
Livet her

6 steder du kan få stillet din juletrang allerede nu

Der er to måneder til juleaften, og for nogle af os betyder det, at det er på tide at gå i gang med julefejringen

24. oktober 2021 kl. 10:09

AALBORG: Kalenderen siger godt nok kun oktober, men det er efterhånden længe siden, at det var en undskyldning for ikke at pynte op til jul.

De første skridt mod at få julebelysningen sat op i gågaderne, på Boulevarden og i Vingårdsgade er allerede taget, juleslikket har så småt indtaget hylderne i supermarkederne og flere butikker har allerede sat julepynten op.

Og hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af jul, julepynt og julegodter, så skal du læse videre her. Vi har nemlig samlet en guide over de steder i Aalborg, hvor du skal tage hen for at få stillet din juletrang.

Nøddeknækkeren bevogter troligt kagerne hos Penny Lane. Foto: Anne Norre Hansen

Julepynt og julekage hos Penny Lane

Julen har altid været en stolt tradition hos Penny Lane, der bestemt ikke holder sig tilbage med alting julet. I loftet finder du masser af flotte julestjerner, kugler i vinduet og julepynt fra Maileg på disken. Og det meste kan heldigvis købes med hjem, hvis du forelsker dig i det nuttede julepynt eller en fin stjerne med lys.

Der er masser af julepynt fra Maileg på hylderne. Foto: Anne Norre Hansen

Også i montren har man taget hul på julefejringen. Her finder du en klassisk honningkagebombe med smørcreme og abrikossyltetøj i midten og overtrukket med et godt lag chokolade. Den kan selvfølgelig både nydes i caféen under al julepynten eller tages med hjem.

Julen er blå hos Jonas Jensen Blomsterdesign. Foto: Anne Norre Hansen

Smugkig ind ad vinduerne hos Jonas Jensen Blomsterdesign

Der er næppe nogen, der er kendt for sin evne for at pynte og dekorere som Jonas. Sidste år pyntede han sin egen opgang op med de flotteste dekorationer og inviterede aalborg:nu indenfor i sin egen lejlighed for at vise sin overdådige julepynt frem.

Altanshoppen har også fået en overhaling. Foto: Anne Norre Hansen

Og overdådigt, det er det! Også i butikken, der er ved at blive pyntet op på fineste vis i disse dage. Det er facaden, der står for tur i første omgang, og hele butikken er først færdigpyntet i november.

LÆS OGSÅ: Julemagi og eventyr: Jonas Jensen skaber sit helt eget juleunivers

Julete, julekaffe og pebernødder hitter hos Kronen. I år finder du også en julekalender kun med kaffe. Foto: Anne Norre Hansen

Ikonisk julete, julekaffe og pebernødder hos Kronen

For rigtig mange aalborgensere er det en fast tradition op til jul hvert år, at få julete, kaffe eller chokoladeovertrukne pebernødder fra Kronen i Algade. Og det kan vi altså allerede få fingrene i nu.

Juleteen er den samme, som den har været de sidste 25 år, og opskriften er både deres egen og ganske hemmelig. Og selvom det måske kan være fristende at fortære hele posen med pebernødder på én gang, så kan pebernødderne altså sagtens holde sig helt til jul, selv hvis du køber dem nu. Du kan selvfølgelig også bare komme tilbage efter en round two. Vi dømmer ikke.

Boden med brændte mandler er allerede åben nu. Foto: Anne Norre Hansen

Snack den i brændte mandler i boden ved Salling

Ret skal være ret: Brændte mandler er ikke nødvendigvis kun en julespise, men kan nydes hele året rundt. Men for mange af os, er der alligevel forbundet en masse julehygge ved at købe en pose brændte mandler på en shoppingtur i midtbyen.

Boden er allerede åbent nu og helt frem til jul, så her en oplagt mulighed for at tage forskud på julefejringen. Du kan selvfølgelig også købe dig en omgang churros med nutella eller soft ice eller et kandiseret æble med kokos på toppen. Mums!

Ingen jul uden juleskum. Foto: Anne Norre Hansen

Ingen jul uden juleskum

Det blive bare aldrig jul uden juleskum i form af nissemænd med smagen af syntetiske jordbær eller den mere klassiske juleskum, der er klædt ud som juletræer. Og hvis du kigger de rigtige steder, kan du allerede nu få fingrene i de bløde og søde skumfavoritter i supermarkederne.

Vi har været en tur i Rema 1000 i Vingårdsgade, og her var vi heldige at finde begge dele til stor jubel på hele redaktionen, der nu kan få stillet sin julesult.

Plantorama går all in på jul i år, og er fra lørdag klar med årets juleudstilling. Arkivfoto Lars Pauli

Tag en tur i blomstercenter

Billig Blomst var klar med de første julevarer allerede i begyndelsen af august måned, og nu er Plantorama også kommet med sine julevarer, der mest af alt ligner et slaraffenland for en ægte juleelsker. Her er julepynten præsenteret som en fin juleudstilling, der bl.a. har både en rød sektion og en lyserød sektion.

Udstillingen er bestemt et besøg værd, også for dig, der har julepynt nok derhjemme, men bare lige skal ud og kigge. Når du nu alligevel er i City Syd kan du lige så godt svinge ind forbi naboen Billig Blomst, hvor du finder alt til dine juledekorationer og nøddeknækkere i størrelse kæmpestor.

LÆS OGSÅ: Julesalget er startet: Oday sælger flere juletræer hver eneste dag

LÆS OGSÅ: Større end nogensinde: Plantorama går all in på jul i år

Annonceret indhold

Nyeste