Knap 8 millioner kroner i kontanter, der er fundet gemt i frokostpakker, er tilbageholdt af Toldstyrelsen

AALBORG: Et stort beløb kontanter er fundet gemt i en last under en rutinemæssig kontrol i Grønlandshavnen i Aalborg. Der er tale om et beløb på 7,7 millioner kroner.

Toldstyrelsens overvågninger og analyser førte i midten af oktober til, at en række paller med frostpakker blev udtaget til kontrol i Grønlandshavnen i Aalborg. Ifølge toldpapirerne var der tale om en almindelig sending frysegods, men ved nærmere kontrol viste frostpakkerne sig at gemme på 7,7 millioner kroner i kontanter. Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er et imponerende stykke kontrolarbejde, tolderne har lavet. De mange millioner kroner lå godt skjult i frostpakkerne. I det yderste lag af pakkerne var der intet at finde, men efter en grundigere gennemgang med scanning og pengehunde, fandt tolderne de mange kontanter, hvorefter politiet blev underrettet, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Anne  Norre
Pengene var gemt i helt almindelige frostposer. Foto: Toldstyrelsen.

Toldstyrelsen har skarpt fokus på pengebevægelser over grænserne. Når Toldstyrelsen tilbageholder kontanter eller andre likvide midler, er det altid på en konkret mistanke. I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet. Toldernes årvågenhed er på den måde en vigtig stopklods i de kriminelle pengestrømme.

Sagen med de mange millioner er nu overgivet til efterforskning hos Grønlands Politi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...