8-årige Victor har været færdselsbetjent for en dag - og vil nu have dig til at sætte farten ned. Foto: Aalborg Kommune
Livet her

8-årige Victor vil have dig til at sætte farten ned

Mange af os har for travlt i trafikken, mener kommunen

07. september 2022 kl. 15:07

AALBORG: Du kender det sikkert godt, fornemmelsen af at skulle krydse en vej og trafikanterne drøner forbi dig fra begge sider - alt for hurtigt.

Forestil dig så, hvor skræmmende det er, hvis du er under halvanden meter høj og ny i trafikken.

Aalborg Kommune får flere og flere henvendelser fra borgere, der oplever, at der bliver kørt alt for stærkt her i byen. Og særligt når det gælder villakvarterer og skoleveje, bliver der trykket for hårdt på speederen.

Derfor sætter kommunen fra næste uge (37) og to uger frem særligt fokus på fartproblemerne med kampagnen Sæt farten ned. Konkret vil plakater på vejene ved byens skoler minde dig om, at du skal lette foden fra pedalen og tage hensyn til særligt de mindste trafikanter. På plakaterne er der citater fra børn, der netop fortæller om deres oplevelser i trafikken.

Som en del af kampagnen har otte-årige Victor også været færdselsbetjent for en dag. Det er der kommet en politiserie i fire dele ud af, som bliver vist på de sociale medier. Her følger man Victor, når han lærer om politiarbejde, fart og selvfølgelig også bliver indført i citronmåne-spisningens ædle kunst.

Udover Aalborg Kommune står også Nordjyllands Politi, 3. klasse på Kærbyskolen og 5. klasse på Tornhøjskolen bag kampagnen.

Hovedrollerne i politiserien spilles af færdselsbetjenten Kent Glinvad fra Nordjyllands Politi og Victor Bilde Bach fra Kærbyskolen. Foto: Aalborg Kommune
Annonceret indhold

Nyeste