Arbejdet er allerede så langt, at man både kan se åløbet samt de broer og platforme, der kommer til at præge området

AALBORG: Der knokles på livet løs for at genåbne den strækning af Østerå, der løber gennem Karolinelund i Aalborgs bymidte.

Projektet er allerede så langt, at man kan se konturerne af åen samt de tre broer og to platforme, der skal gøre det muligt at komme tæt på for at fiske eller pjaske med vand.

- Vi regner med, at det hele er klar engang i august, så aalborgenserne kan få sensommerglæde af projektet, fortæller projektleder Anders Christian Nielsen.

Lise Stenbro
Foto: Claus Søndberg
Lise Stenbro
Foto: Claus Søndberg

Udover åens løb er den ny sti gennem området også ved at være færdig, så pt. arbejdes der mest i parkens sydlige ende, hvor man er ved at lægge sidste hånd på det udløbsværk, der skal forsyne det nye åløb med vand fra den del af åen, der fortsat er overdækket.

Lise Stenbro
Foto: Claus Søndberg

Og der bliver tryk på strømmen. Det kan man se på det vand, der i øjeblikket fosser ud bag den midlertidige mur, som skal holde vandet på afstand, mens udløbsværket færdiggøres.

- Det ser i det hele taget ud som om, åen både bliver større, bredere og vildere, end mange nok havde forestillet sig? Det ligner i hvert fald ikke den lille stump, der er åbnet ved Musikkens Hus?

- Nej, men det her er også et helt andet projekt, og jeg tror, det bliver noget, folk virkelig vil opfatte som et aktiv for byen, siger Anders Christian Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...