Det betyder, at politiet har øget fokus i og omkring festgaden

AALBORG: Jomfru Ane Gade åbner igen i dag - og dermed bliver Gaden igen udnævnt til hotspot. Det sker for at minde gæsterne om de fortsat gældende forholdsregler og restriktioner, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Erhvervsministeriet lukkede 3. juni midlertidigt serveringsstederne i og omkring Jomfru Ane Gade på baggrund af stigende smitte i Aalborg. I dag genåbner festgaden efter indstilling fra Epidemikommissionen.

Hos Nordjyllands Politi er man derfor igen klar med en politimæssig indsats, der kan være med til at sikre et forsvarligt festmiljø, hvor hver gør sit til at hindre en ny smittestigning.

- Vi fortsætter, hvor vi slap 3. juni, så vi vil med andre ord være meget synlige i og omkring Jomfru Ane Gade. Det er det, vi nu markerer med at genindføre hotspottet. Selv om man må forsamles op til 500 personer udendørs, har vi stadig en opgave i at sikre, at folk holder fornuftig afstand, og at restaurationerne kontrollerer coronapas hos de indendørs gæster, forklarer vicepolitiinspektør Henrik Skals, Nordjyllands Politi.

Han oplyser, at politiet generelt har oplevet, at Gadens gæster har lyttet til ordensmagtens henvisninger og forsøgt at undgå sammenstimling uden for værtshusene ved lukketid.

- Så vi regner selvfølgelig med, at folk fortsætter den gode stil. Vi holder også selv fast i vores gode samarbejde og dialog med både Aalborg Kommune og restauratørerne i Jomfru Ane Gade, siger Henrik Skals.

Nordjyllands Politi genindfører et hotspot fra i dag, 17. juni, til foreløbig 1. juli 2021 i følgende gader i Aalborg:

Jomfru Ane Gade

Jomfru Anes Gård

Ny Mølle Stræde (den smalle passage ind til Jomfru Ane Gade)

Hotspottet betyder konkret, at politiet har øget fokus på området og kører patruljetilsyn i og omkring festgaden, særligt i weekenderne og aftentimerne, hvor aktiviteten i gaden naturligt er højest.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...