Mikael Linde har i flere år importeret vin og holdt smagninger - nu åbner han også en fysisk forretning

AALBORG: Det er meget mere end bare flasker på en hylde. Det er en vaskeægte passion.

Derfor har Mikael Linde i en årrække importeret vin fra Tyskland, Spanien og Italien og holdt vinsmagninger ved siden af sit job som selvstændig psykolog. Men fra og med i dag, onsdag 31. marts, lader han passionen få endnu mere plads, når han åbner en fysisk vinhandel i midtbyen.

- For nogle år siden besluttede jeg mig for at sætte gang i et delvist karriereskift - at jeg skulle lave noget andet, som også gav mening for mig. Derfor startede jeg firmaet Wine by Linde. Nu tager jeg det så et skridt videre, fortæller Mikael Linde.

Butikken hedder - i hvert fald indtil videre - også Wine by Linde og ligger lige overfor borgerservice i Rantzausgade 5. Tanken er, at han skal passe den ved siden af arbejdet som psykolog, og derfor vil der foreløbig kun være åbent torsdag og fredag eftermiddag samt lørdag til kl. 14.

- Jeg tænker ikke, der er så stor mening i at stå her mandag formiddag, og derfor gør jeg sådan. Fordelen ved, at det kun er mig, der står her, er, at jeg så kan skrue op og ned og f.eks. holde længere åbent, hvis der er kunder, lyder det.

Katrine Schousboe
Mikael Linde importerer vin fra Italien, Tyskland og Spanien, og det bliver selvfølgelig også dem, man kan finde i den nye forretning. Foto: Katrine Brix

- Jeg gør det for mig

Mikael Lindes interesse for vin går tilbage til 1980'erne, hvor han blev udlært tjener i Aarhus. Siden har han dyrket den på hobbyplan. Det er særligt den sanselige del af vinsmagningen, historiefortællingen i produkterne og kontakten med producenter og kunder, der interesserer ham. Det skal være autentisk, og derfor går han benhårdt efter vine, han selv kan lide.

- Jeg har kun vin, jeg selv vil drikke. Det er selvfølgelig meget subjektivt, hvad man kan lide, men jeg kan kun stå inde for det, hvis jeg selv kan lide det, siger han og tilføjer, at butikken ikke er så meget er udtryk for en kommerciel tankegang, som det er passionen, der taler.

- Jeg gør det her for mig. Og jeg har et godt udgangspunkt ved, at jeg har et andet job ved siden af, så jeg ikke behøver sælge noget bare for at sælge. Jeg vil i stedet gerne dele min passion med kunderne og fortælle de historier, der er bag de enkelte vine, forklarer han.

Wine by Linde åbner kl. 15 i dag, onsdag 31. marts.

Du kan læse mere om Mikael Lindes firma Wine by Linde her

Katrine Schousboe
Wine by Linde holder foreløbig åben torsdag, fredag og lørdag. Foto: Katrine Brix
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...