Cafeåbningen blev fejret fra morgenstunden og uden coronapas

AALBORG: Endelig blev det onsdag og dermed kunne vi igen besøge de eftertragtede cafeer. Klokken var kun lige slået ni og dermed havde Caféministeriet igen slået dørene op. Alt var klar. Parasollerne med varmelamperne var slået op, tæpper lå klar og gasvarmerne spruttede lystigt i blæsten.

Indenfor summede det af travlhed og personlaet kæmpede for at få det sidste på plads. Indendørs indtog de heldige gæster, der havde reserveret bord, de eftertragtede pladser. Undertegnede benyttede sig af muligheden for at kunne indtage lækkerierne uden reservation og forevisning af coronapas.

Vejret havde valgt at fejre åbningen med kulde og blæst og vinterjakken blev igen taget i brug.

Serveringen var hurtigt på pletten og bestillingen på en dobbelt cafe latte blev hurtigt skudt afsted. Jeg havde allieret mig med et dejligt selskab og det var lige præcis det, der var savnet.

Muligheden for at sidde på en cafe og være social. Det var lige præcist så dejligt som jeg have håbet på. Den stakkels tjener havde første dag og fik en hård start på dagen, da hun spurgte om vi ville have havremælk i kaffen. Det spørgsmål blev modtaget med en højrystet latter.

Den første servering der dukkede op på bordet, var et pocheret æg på grillet brioche brød med sauteret spinat og mornay sauce. Den fede spise passede glimrende til den kolde start på dagen og det med igen at få serveret mad, som man ikke selv har tilberedt, var en kæmpe fornøjelse.

Niels Skovmand
Pocheret æg på grillet brioche brød er et super bud på nærende morgenmad. Foto: Niels Skovmand

De forbipasserende kunne ikke holde smilet og det anerkende nik tilbage. Ud af et vindue blev der taget et billede af vores lille selskab. Det er også et motiv, der har været ikke eksisterende i mange måneder.

Det pocherede æg gled hurtigt ned og ret nummer to ramte hurtigt bordet. Det var naturligvis lidt mere æg. Valget var faldet på retten, bacon uden dikkedarer som består af bacon, scrambled eggs og chorizo pølse fra slagter Lampe.

Niels Skovmand
Bacon uden dikkedarer gav smil på læben. Foto: Niels Skovmand

Vi byder byens spisesteder velkommen tilbage og nyder følelsen af mere normale tilstande. Tak for det. Du kan roligt glæde dig til igen at kunne indtage mad og få servering.

Det er præcist så dejligt som vi husker det. Husk at få opdateret coronapasset og reservere bord, hvis du vil sidde indenfor. Er du mere til spontant indtag af føde, skal du indtil videre huske det varme tøj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...