Bandet Mørk besluttede i februar 2019 at skifte fra engelsk til dansk og at genopfinde sig selv musikalsk. Foto: Mørk
Livet her

Aalborg-bandet Mørk udkommer med en ny single

Afhængig Af Kærlighed har fokus på kærlighed, og det er bandets tredje single

16. april 2020 kl. 10:19

AALBORG: - Jeg kan ikke leve uden dig...

Det lyder så romantisk, men i Aalborg-bandet Mørks nye single Afhængig Af Kærlighed, der udkommer 24. april, skiller de hjertet fra abstinenser og udstiller forholdets mindre charmerende sider.

Forsanger Anders Mørk uddyber:

- Kærlighed er et kraftigt stof. Det er nemt at blive hooked, og man bliver ikke kigget skævt til, når man fixer midt i gågaden, i parken eller i stuen. Kanylen er byttet ud med en partner, og kemikalierne producerer hjernen selv. Man bliver mere og mere hooked, og til sidst lever man kun for det næste fix. Nogle giver afkald på venner, familie, og egne interesser. Vi fortæller os selv, at vi har styr på det, at vi ikke er blevet som alle de andre, der forsvandt ind i et forhold.

- Jeg skrev nummeret i en periode, hvor jeg var ved at slå op med en kæreste. Jeg kunne mærke, hvor meget trygheden trak i mig, og hvor meget jeg ønskede at gå på kompromis med mine grænser og ønsker for fremtiden bare for at få endnu et fix af tryghed, nærhed, kropskontakt, kys og kærtegn. Samtidig blev det tydeligt for mig, at netop det, at jeg var gået så meget på kompromis tidligere, havde været med til at skabe de udfordringer, som jeg stod overfor i forholdet.

- Afhængig Af Kærlighed handler om at forsøge at generobre noget af den selvstændighed, jeg mistede, og om at påtage mig min del af ansvaret, forklarer Anders Mørk videre.

MØRK ligger også underdrejet på grund af corona-pandemien, og bandet glæder sig enormt meget til at komme ud og spille live igen. Foto: Mørk

Gruppen besluttede i februar 2019 at skifte fra engelsk til dansk og genopfinde sig selv musikalsk. Det er der indtil videre kommet tre singler ud af. Fra basen i Aalborg arbejder bandet nu på en efterårstur og nye sange til deres første fuldlængde album.

Anders Mørk:

- Vi glæder os sindssygt meget til at komme ud og spille live igen. Vi elsker stemningen og den udveksling af energi der sker mellem os og publikum.

- Det er det bedste ved at være et band. Vi kan mødes i musikken og få afløb for alt det, der kan hobe sig op indeni, og mon ikke de bedste koncerter bliver efter denne krise. Jeg tror, vi alle er godt sultne efter nærhed og samhørighed.

- Afhængig Af Kærlighed var tænkt som vores forårs/sommer hit med et “kast-din-fadøl-i-vejret”-omkvæd, men det er ikke mange festivaler, vi kommer til at spille på i år. Til gengæld håber vi, at folk vil nyde den i godt selskab i haven - f.eks. med en kold fra køleskabet, bemærker forsanger Anders Mørk.

Med singlen følger en lyrikvideo lavet af den aalborgensiske kunstner Doctor Moon.

Annonceret indhold

Nyeste