Danmarks største indsamlingsshow rykker ind i Musikkens Hus

Et stort tv-underholdningsshow, et call-center med et stort antal kendisser og en række aktiviteter i byen. Det kommer næppe til at gå manges næse forbi, at Musikkens Hus 2. februar skal være vært for landets største indsamlingsshow Danmarks Indsamling 2019.

Det er første gang, at showet afholdes i Aalborg, og her tirsdag eftermiddag, 13. november, har arrangørerne - bl.a. DR og Musikkens Hus - holdt pressemøde, hvor de kunne afsløre nogle af detaljerne for kommende show.

Showet tiltrækker traditionelt op mod ca. 1,5 mio. tv-seere fordelt hen over aftenen. Foto: DR

– Det er med stor både begejstring og ydmyghed, at vi går ind i projektet. Danmarks Indsamling er et af de projekter, der betyder allermest for danskerne og ikke mindst for de mange mennesker, som får gavn af de indsamlede midler. Det er derfor det måske vigtigste TV-projekt, der er sendt fra Aalborg nogensinde, siger direktør i Musikkens Hus Lasse Rich Henningsen.

Han tilføjer, at man under overskriften ”Aalborg tænder lys for verdens piger” vil iværksætte nogle lokale indsamlingsinitiativer ved at inddrage Aalborgs uddannelsesinstitutioner, foreninger og erhvervsliv.

Hele Aalborg kommer således til at spille en aktiv rolle, og borgmester Thomas Kastrup-Larsen er en af de mest ivrige fortalere for byens værtskab:

- Da jeg første gang blev præsenteret for muligheden for at være værtsby, var jeg meget begejstret. Vi står ubetinget bag projektet, og vi vil lægge os i selen for at være en god værtsby. Danmarks Indsamling har gennem årene hjulpet syv millioner mennesker i 41 lande, og her er virkelig en chance for at gøre en forskel – både for kommunen og den enkelte borger, siger han.

Ved den seneste Danmarks Indsamling i februar blev der samlet ikke mindre end knap 79 mio. kr. til børn uden hjem. Støtten går til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. Ved indsamlingen til næste år vil der være fokus på de mange fattige piger i verden, der har brug for hjælp til et bedre liv.

Værter ved showet i 2018 var Lise Rønne og Christian Degn - om der er genvalg til de to næste år er endnu ikke offentliggjort. Foto: DR
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...