Mortens Kro har også brugt coronatiden på at opdatere toiletterne

AALBORG: 6. maj er store genåbningsdag, og på Mortens Kro bliver dørene også igen slået op. Efter en lang periode med take-away er det nu endnu engang blevet tid til at fylde bordene med glade gæster. I forbindelse med nedlukningen har indehaver Morten Nielsen benyttet tiden til at lave suiter, opdatere menukortet og måske vigtigst af alt: opdatere toiletterne.

Først på ugen begyndte rygterne at svirre. På Mortens Kro kommer der guldtoiletter. En hver mands drengedrøm stod til at blive opfyldt. Utålmodigt ringede undertegnede til Morten for at høre mere om de gyldne troner. Tænk sig, hvis man kunne blive den første til at prøve dem.

Svaret var desværre nedslående. De var ikke ankommet endnu. Morten havde netop erfaret at de var ved at blive fragtet, og at de først ville ankomme senere på dagen. Han kunne ligeledes oplyse, at de den efterfølgende dag ville blive installeret. Aftalen blev indgået. Den efterfølgende formiddag, når håndværkerne havde sat dem op, kunne de gyldne perler besigtiges og blive indviet.

Den store dag oprandt, og med sommerfugle i maven blev turen lagt forbi Mortens Kro. Der stod en meget begejstret Morten og han viste stolt nyanskaffelserne frem. Skuffelsen var dog stor, da det kunne konstateres, at de endnu ikke var monteret. Med uforrettet sag forlod deres udsendte stedet. Den nye aftale lød på at toiletterne kunne blive indviet senere på dagen.

Tiden oprandt og nu meldte trangen sig for alvor til, at de gyldne forløsningstempler kunne blive indviet. Lykken var stor, da det kunne konstateres at de nu - langt om længe - var kommet på plads. Sikke et syn. Et toilet af guld.

Da dørene gik op blev man mødt at af den varme gyldne glød. Lige præcis sådan må det se ud, hvis man finder Tempelriddernes skat. Lykkefølelsen må i hvert fald være den samme. Toiletterne på Mortens Kro har altid været en oplevelse værd, men nu er det svært at holde misundelsen tilbage.

Morten, er det en gammel drengedrøm, der er gået i opfyldelse?

- Det kan man godt sige, man har jo altid læst om det. Jeg tror, at mange på et tidspunkt har sagt, at de gerne vil sidde på et toilet af guld, og så kan man altså få oplevelsen og prøve det nu. Det er nok sådan noget, som folk siger, at det kunne være fedt, men ikke har turdet tage springet helt ud. Lige præcis en af de ting, der hører til en restaurantoplevelse, er at få lov til at prøve det, man ikke kan få lov til derhjemme, fortæller en grinende Morten.

Ud over at glæde sig over at vise de nye toiletter frem, glæder Morten sig også til at få gæster i restauranten igen.

- Noget af det som jeg og andre kokke, der har stået med take-away har savnet allermest, er det som næsten er lønnen i sig selv i restaurationsbranchen. Nemlig erkendtligheden af, at man har lavet noget lækkert. Der hvor man kan se, at de nyder maden. Det er den begejstring, man savner.

Den kan nu endelig blive til virkelighed, og på Mortens Kro er man klar med både de spiselige og drikkelige menuer.

Der kan desværre ikke blive serveret mad på toiletterne, og toiletterne var desværre ikke blevet tilsluttet under besøget, så de er endnu ikke blevet testet. De bliver dog klar til åbningen 6. maj.

Vi modtager på redaktionen gerne anmeldelser af komforten med kyshånd.

Niels Skovmand
Det smukke syn af kummen af guld. Foto: Niels Skovmand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...