Johannes Veise fik sin drømme-elevplads i Salling, og nu er han også sluppet igennem nåleøjet til DM i Skills

AALBORG: Der ventes flere tusinde besøgende til den store DM i Skills-finale, som i år løber af stablen i Næstved 4.-6. april.

23-årige Johannes Veise drømte egentlig om at blive skuespiller, men hans store passion for parfumer endte med at tage over. Den sikrede ham også en elevplads i Sallings Parfumeafdeling, selvom de for længst var færdige med at søge efter elever.

- Jeg startede her faktisk som praktikant, for Salling havde allerede ansat deres elever, da jeg kom ind for at søge. Jeg var simpelthen ikke hurtig nok, men jeg fik lov at komme i praktik, og så måtte jeg bare give den en skalle og kæmpe ekstra meget for det, fortæller Johannes Veise.

Camilla Gammelgaard
Oprindeligt var drømmen at blive skuespiller, men nu går Johannes Veise all in på at arbejde med parfumer. Foto: Hans Ravn

Lidt af en "duft-nørd"

Hans kollegaer og daværende chef fik hurtigt øjnene op for den nye praktikants talent og glæde ved arbejdet. Derfor oprettede Salling endnu en elevplads, så de kunne beholde ham bag disken.

- Det var bare drømmen at få lov til at komme og arbejde med parfumer. Jeg har altid syntes, det var mega spændende, siger Johannes Veise.

Faktisk kan man godt kalde ham lidt af en "duft-nørd", for han ved næsten alt, hvad der er værd at vide om hver enkelt parfume på hylderne.

- Det har altid været en hobby for mig at læse om parfumer og historien bag dem. Da jeg var lille, læste jeg, at Marilyn Monroe sov i Chanel No 5, og jeg var stor fan af hende, så jeg blev nødt til at undersøge, hvad det var. Siden da har jeg bare elsket parfumer og har brugt alt for mange penge på det igennem tiden, griner han.

Med tiden er interessen for helheden i butikken også vokset.

- Jeg havde ikke troet, at tingene bag om butikken ville være interessante, men det er det. Altså både det at have styr på lageret, hvilke varer der sælger, hvilken avance de har, og hvilke varer der vil passe til vores profil. Det hele skal gå op i en højere enhed, og det er så spændende, siger Johannes Veise.

Camilla Gammelgaard
Johannes Veise elsker også servicedelen i sit job. Foto: Hans Ravn

Stiller høje krav til sig selv

En dag ringede Johannes Veises telefon. Det var hans daværende chef, Annette Johansen, og personalechef, Camilla Mygind, der ville fortælle, at hans lærer ville indstille ham til DM i Skills.

- Det er ikke gået op for mig endnu. Det er helt vildt, og jeg sagde selvfølgelig ja. Jeg var utrolig rørt over det. Jeg vil gerne se alting som et eventyr, så det gør jeg også med det her. Så bliver man de erfaringer rigere, siger Johannes Veise.

Han kom efterfølgende til test og bootcamps og endte med at slippe igennem nåleøjet til den store finale i Næstved. Og selvom det er hårdt arbejde, så glæder Johannes Veise sig.

- Det er hårdt nogle gange, fordi der er en del forberedelse i det, og så sidder jeg også med min fagprøve. Jeg er perfektionist og stiller høje krav til mig selv, men jeg brænder virkelig for det. Mit yndlingscitat er; Når du finder noget, du går op i, så behøver du ikke arbejde en dag i dit liv, siger han.

Selvom Johannes Veise elevtid snart er ovre, så kan du fortsat finde ham i Sallings parfumeafdeling. Han har nemlig allerede sikret sig et fast job, når han er udlært.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...