Vi har besøgt madstedet, der for tredje år i træk kan juble over at være kåret som Nordjyllands bedste take away

AALBORG: I Øgade-kvarteret, nærmere bestemt i Sjællandsgade, finder man intet ringere end Nordjyllands bedste take away. I hvert fald hvis man skal tro brugerne af Just Eat. Derfor drog aalborg:nu straks afsted for at tjekke op på, hvordan en prisvindende Kina-grill ser ud og ikke mindst for at tale med ejerne om, hvordan det føles at blive hyldet af sine kunder.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Facaden på Nannking Grill, der er beliggende på Sjællandsgade. Foto: Martin Damgård

Der er gang i leveringerne

Det er først på eftermiddagen, da vi træder ind af døren hos Nanking Grill. Restauranten er tom for gæster, og det leder til den tanke, at der ikke er noget at lave. Det viser sig dog, at der faktisk er fuld gang i bestillingerne, der ligger i kø bag disken. Vi får et hurtigt glimt af ejeren Yang, der farer ud på gaden med poser og æsker fyldt med mad, der er blevet bestilt forskellige steder i byen. I stedet tager vi en snak med hans kone, Dong Yan Wong, der også er en fast del af Nanking Grill. Hun er ved at lave mad, og duften derfra spreder sig ud i lokalet. Det er en blanding af friture og karry, der møder næseborene, og det får med det samme, maven til at rumle. Hun vender sig for en stund væk fra pander og friture for at fortælle om stedet, som hun og hendes mand har været forbundet med i cirka syv år.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Her ses Dong Yan Wong og hendes mand, Yang. Foto: Martin Damgård

- Vi flyttede til Danmark i 2004, fordi min mand fik et arbejde her. Med tiden fik vi så Nanking Grill, og det er vi rigtig glade for. Folk har taget rigtig godt imod os, og alle er søde og glade, når vi kommer med deres mad, fortæller hun.

Og det er der muligvis en helt naturlig forklaring på. Nanking Grill har nemlig formået at vinde en helt særlig plads i nordjydernes hjerter og maver for den sags skyld, hvilket de tre diplomer og priser ved disken er det synlige bevis på. De var en del af præmien, da Nanking Grill vandt i kategorien “Årets take away-restaurant i Nordjylland" ved Danish Take Away Awards 2017, der faktisk er blevet et temmelig stort show.

- Vi fik at vide, at vi var blevet nomineret til prisen igen i år. Og vi tænkte da, at vi havde en chance for at vinde den, men vi regnede ikke med noget. Så tog vi afsted til showet i København, og så blev Nanking Grill kåret som vinder. Det var rigtig fedt, fortæller hun, mens hun viser en video fra aftenen på sin iPad.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Der er også klassiske grill-retter på menuen. Foto: Martin Damgård

Stort menukort - Mange favoritter

På væggene og på disken hænger der billeder af nogle af de retter, man kan bestille på Nanking Grill, og det vidner om et udvalg, der går i flere retninger. Du kan nemlig både få klassisk kinesisk mad, almindelig dansk grillmad og den japanske favorit, sushi. Dong Yan Wong peger på det brede menukort som en af grundene til, at kina-grillen er blevet så vellidt i byen.

- Vi har selvfølgelig god mad, men vi har også mange forskellige retter, og man kan få det hele som take away. Det er folk meget glade for, fortæller hun.

Når det kommer til det mest populære mad på menuen, så har hun svært ved at udpege noget specielt, men hun ender alligevel med at fremhæve deres karrysauce og forårsruller som nogle af aalborgensernes favoritter.

- Så er der selvfølgelig også vores china-box, som især er et stort hit blandt de unge, der går i skole i nærheden. Så kommer de ind og henter dem til frokost, og så giver vi dem en studierabat, siger Dong Yan Wong.

Hvis man ønsker at sætte tænderne i indholdet af en china-box eller har lyst til en gang sushi, så skal man ind i butikken ved siden af, for stedet er delt op i to dele - en restaurant-del og en ren take away-del. Sidstnævnte er et mindre lokale, hvor der er to glasdiske med udvalget. Så kan man selv pege på de ting, man godt kan tænke sig, og det er et koncept, der fungerer godt ifølge ejerne af Nanking Grill.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Her kan man selv sammensætte sin china-box. Foto: Martin Damgård

Inden vi smutter, spørger vi naturligvis om udsigterne til at vinde den fornemme pris igen næste år, men det tør de dog endnu ikke spå om, til gengæld kan de nok godt regne med at få travlt i fremtiden i kølvandet på kundernes hæder.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Kinesisk stemning i restaurant-delen af Nanking Grill. Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...