Malene Nielsen flyttede til Aalborg for at læse - men fællesskabet på Skråen fik hende til at blive

AALBORG: Malene Nielsen er i disse uger travlt optaget af at udvælge de bands og singer/songwritere, der skal deltage i årets Band Battle. Det er første gang, hun koordinerer eventen, men hun har i en årrække været med på sidelinjen som bl.a. dommer. 29-årige Malene Nielsen har boet i Aalborg de seneste ti år - hun flyttede hertil for at læse på universitetet, men fik siden job på Skråen, hvor hun fortsat arbejder som arrangementsafvikler, booker, bestyrelsesmedlem og meget andet.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Følelsen af hjem.

Aalborg er den første by hvor jeg har følt mig rigtig hjemme. Jeg tænker på en by, der er ambitiøs og hyggelig – to kvaliteter, jeg sætter stor pris på. Jeg tænker også på den tid, jeg har været en del af byen, og hvor meget der er sket igennem de sidste ti år. Det er spændende at følge byens udvikling, og i kraft af mit job på Skråen føler jeg heldigvis også selv, at jeg er med til at bidrage til Aalborgs udvikling som kulturby.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Nordkraft betyder helt sikkert noget særligt for mig.

Mit arbejde på Skråen betyder, at jeg lægger rigtig mange timer hver eneste uge i den bygning, og jeg nyder, at den er rå og flot. Jeg er simpelthen vild med atmosfæren og de mange særlige rum, der er skabt ved at omdanne et kulkraftværk til et kultursamlingspunkt. Igennem mit arbejde er jeg også blevet meget glad for Skovdalen, hvor vi holder koncerter om sommeren, den amfiscene er så smuk og en god ramme om mange arbejdstimer.

Limfjorden betyder også meget for mig, jeg er opvokset ved vandet og er måske derfor ekstra glad for Limfjordens gode selskab. Jeg er vild med kulturbroen, som betyder mange gode gåture frem og tilbage over fjorden. Fjordbyen har også en særlig plads i mit hjerte, især om sommeren er det sted altså magisk. I vinterbadeklubben Isbjørnen er der den skønneste panoramaudsigt over fjorden og Egholm fra saunaen – det er et rigtig godt sted at få lidt ro i sjælen.

Katrine Schousboe
Det er første år, Malene Nielsen står i spidsen for Band Battle, som hun mener, tilføjer liv til Aalborg og giver plads til talent. Foto: Lasse Sand

Du kom oprindelig hertil for at læse - hvad var det ved byen, der fik dig til at blive?

Det var min stærke tilknytning til byen, som fik mig til at blive.

Jeg havde mit job på Skråen. Et job, der giver spændende oplevelser og udfordringer, det er altså svært at tage væk fra. Samtidig repræsenterer Skråen også et fællesskab, et fællesskab, som føles som en familie, og det er ikke noget, man bare sådan uden videre finder andre steder.

Udover arbejdet, så er jeg er rigtig glad for størrelsen på byen. Den er stor nok til mange kulturelle udbud og til, at jeg stadig kan møde nye folk og fællesskaber og kan overraskes over, hvad byen kan byde på. Samtidig er den lille nok til, at jeg kan gå eller cykle alle steder hen, hvilket jeg sætter utrolig stor pris på. Den er også lille nok til, at man kan føle sig lokal og til at have sin egen helt særlige Aalborg-vibe.

Hvad synes du, et arrangement som Band Battle tilfører Aalborg?

Jeg synes, arrangementet giver Aalborg en spændende platform for nye talenter.

Band Battle er meget mere end en talentkonkurrence, det er et udstillingsvindue, hvor dygtige folk kan få en mulighed for at vise, hvad de kan til et større publikum, end de måske ellers har på egen hånd.

Det er en mulighed for musikere til at styrke deres profil og skærpe deres sange og deres live-optræden. Det er samtidig også en mulighed for aalborgensere for at komme ind og se, hvad der sker i den musikalske talentmasse. Band Battle tilføjer liv til Aalborg og giver plads til talent, det er jeg stolt af at være en del af. Vi ønsker med konkurrencen at styrke det musikalske vækstlag, ikke bare i Aalborg, men i hele regionen.

Det er første år, du er koordinator for eventen - hvilken retning, ønsker du at trække den i?

Jeg ønsker først og fremmest at gennemføre den med samme sikre hånd som min forgænger Søren gjorde.

Jeg går ydmygt til opgaven og bliver nødt til at få benarbejdet på plads, før jeg skal ændre markant på indholdet. Når det er sagt, så tror jeg, at jeg ikke kan undgå at sætte mit eget præg på det – det bliver spændende at se præcis, hvordan det kommer til udtryk, spørg mig igen efter finalen 11. Maj!

Noget, der er særlig vigtigt for mig i forhold til Band Battle er, at der skabes et miljø, hvor alle der overhovedet kunne have lyst til at ansøge, får modet til at sende noget i vores retning. Jeg vil gerne sætte streg under, at der er plads til alle genrer og aldersgrupper – vi værdsætter at få et mangfoldigt udvalg og ønsker med konkurrencen også at vise bredden på den nordjyske talentmasse.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Mine venner, som jeg har samlet igennem de sidste 10 år her i Aalborg, er jeg meget taknemmelig for.

Min veninde Karina, som jeg faktisk har kendt endnu længere, betyder særligt meget for mig. Vi bor tre minutter fra hinanden på hver sin side af Boulevarden og har et helt særligt bånd og deler både fest og hverdag.

Mit job på Skråen de sidste ni år har også givet mig og fortsætter med at give mig mange dejlige mennesker i mit liv.

Når man er så heldig at arbejde med passionerede og engagerede folk, så er det svært ikke at knytte bånd, der går ud over det kollegiale.

Jeg er vild med diversiteten i gruppen af folk, der står bag Skråen, både i forhold til de frivillige og det lønnede personale. Vi er en god, blandet, skør og sjov skare – det er et privilegium at være en del af det hold.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...